Madonnina hčerka Lola s sliko neobritih pazduh na Instagramu sprožila plaz odzivov!

7. 1. 2018

Lahko bi rekli - kakršna mati, taka hči! In to še kako drži v primeru Madonne in njene hčerke Lourdes Leon, ki jo kličejo Lola. Svoje čase (in bodimo iskreni, občasno še dandanes) je njena mama uspešno kljubovala takim in drugačnim tabujem ter neustrašno premikala meje družbeno sprejemljivega.

Očitno to zdaj počne tudi Lola. Madonna je namreč za novo leto na svojem Instagram profilu objavila sliko, na kateri je v družbi hčerke Lole, ki nima obritih pazduh. Slika je (pričakovano, seveda) požela različne odzive, od pozitivnih do negativnih.

No, v družbi, v kateri neobritost žensk velja za nekaj nesprejemljivega, je to dejanje vsekakor provokativno in kliče k razmisleku.

Si ženske res nujno morajo odstraniti vsako dlako? Je poraščenost resnično nekaj nedopustnega ali je to naravno? Kakorkoli že, gre za stvar vsake posameznice in za njeno izbiro, ki je pogosto sprejeta zaradi zunanjih vplivov. V vsakem primeru pa je osebno izbiro treba spoštovati, ne pa se zgražati nad njo, kajne? Ampak to očitno marsikomu preprosto ne gre v glavo, saj se med komentarji na sliko najdejo tudi taki:

"Naj gre na brazilsko depilacijo."

"Nujno si pobrij te kocine."

"Že včeraj bi morala na depilacijo."

Po drugi plati pa so ljudje objavili tudi veliko pozitivnih komentarjev, na primer:

"Bravo zate, Lola. Čudovita hčerka in čudovita mama."

"Vedite, da je preprosto biti povrprečnež, pogumno pa je biti edinstven."

"Čudovita in naravna punca ter njena ljubeča mama. Zakaj se ljudje - še posebej ženske - tako sramujejo ženskega telesa v naravnem stanju? Nam je res namenjeno, da si pulimo in brijemo dlake, da bi nas drugi imeli za lepe?"

Raziskava globalnega podjetja za tržne raziskave Mintel je pokazala, da se niža število mladih žensk, ki si brijejo dlake na nogah in pazduhah. Leta 2013 si je kar 95 % žensk v starosti od 16 do 24 let odstranjevalo dlake pod pazduhami, leta 2016 pa je ta delež znašal 77 %. V letih 2015 - 2016 pa so poročali tudi o manjši prodaji izdelkov za odstranjevanje dlak, saj se je ta znižala za 5 %.

Očitno se trendi spreminjajo, k temu pa pripomorejo slavni in znani, ki se brez sramu nastavijo kameram tudi "nepopolni" oziroma - naravni.