Mali princ George je prava zvezda

Georgevo prvo potovanje (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lea
17. 4. 2014

Bodoči kralj Velike Britanije princ George je s svojimi starši, 31-letnim princem Williamom in 32-letno vojvodinjo Kate Middleton, pripotoval na nekajtedenski službeni obisk Avstralije in Nove Zelandije.

Mali princ George je uspešno prestal svoj prvi službeni krst. Njegova naloga je bila igranje skupaj z desetimi otroki v igralnici, ki so jo posebej za ta dogodek pripravili v sobi vladne palače v Wellingtonnu. Organiziralo jo je združenje Plunket, ki ponuja zdravstveno oskrbo mladim družinam na Novi Zelandiji.

princ George

Otroke, ki so imeli to čast, da so se lahko igrali z malim princem, so izbrali pri lokalnih družinah. Da bi predstavili popolno sliko družbe, so izbrali tudi otroke dveh istospolnih parov in enega, ki živi z mamo samohranilko. Dogodek je bil zastavljen tako, da malega princa predstavijo v povsem neformalni luči. Kate in William sta se medtem pogovarjala s starši in si z njimi izmenjavala izkušnje o tem, kako je prvič biti starš.

kate in george

Iz Nove Zelandije se je britanska delegacija preselila v Avstralijo, skupaj pa bodo na uradnem obisku tri tedne. To je za osemmesečnega Georgea prvo potovanje. Zanj so imeli tudi nekaj posebnih zahtev.

Čeprav denimo na Novi Zelandiji velja priporočilo, da otroci do dveh let zaradi varnosti med vožnjo z avtomobilom v sedežku ne gledajo v zadnjo stran sovoznikovega sedeža, ampak so obrnjeni proti naslonjaču na zadnjih sedežih, sta se mlada kraljeva starša odločila, da tega predpisa ne bosta upoštevala.

Priporočamo