Mali princ na prvih počitnicah v tropskih krajih

William se uči, Kate in George pa uživata (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
12. 2. 2014

Vojvodinja Kate si je s svojim prvorojencem privoščila prve počitnice kot mamica. Skupaj s starši je odpotovala na Karibe, na prestižni otok Mustique, kjer so uživali v največjem udobju.

Na počitnicah se Kate ni pridružil soprog princ William, saj se mora učiti za izpite na Cambridgeu, kamor se je vpisal pred kratkim. Na otok sta Kate in George prišla v spremstvu njenega brata Jamesa, pridružili pa naj bi se jim tudi starši, oče Michael in mama Carole, ter sestra Pippa.

Družina je bila tu že na počitnicah, a takrat je bil zraven tudi William. Mali George pa bo postal pravi popotnik, saj se mu kmalu obeta tudi potovanje v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Kate je namreč odločena, da se bo čim manj ločevala od sina in da ga bo, kadar bo le mogoče, jemala s seboj.

Karibi

Celotna družina Middleton se je na otoku zbrala tudi zaradi 59. rojstnega dne Katine mame Carol, ki naj bi ga praznovali v luksuzni vili, kjer tedenski najem stane kar 23 tisoč funtov. Seveda takšna cena vključuje marsikaj, denimo tudi osebje, ki skrbi za dobro počutje vseh, ki tam letujejo. To pomeni tudi zasebnega kuharja, vrtnarja, gospodinjo pa butlerja. Verjamemo, da je bilo tudi praznovanje rojstnega dne na nivoju, kot se za kraljevo taščo tudi spodobi.

Karibi

Seveda družina na otok ni odletela sama. Kate je namreč visoko v kraljevi družini, saj bo nekoč tudi kraljica, in zato ji pripada varovanje. Tako je bilo tudi tokrat in na 'počitnice' so z njimi odpotovali tudi trije vrhunski varnostniki. Sicer pa je otok Mustique v zasebni lasti in je nanj skoraj nemogoče priti neopazno. Tako se Kate ni ozirala čez ramo in se bala, da jo bodo fotografi ponovno ujeli brez zgornjega dela kopalk, kar se je zgodilo lani v Franciji in je iz tega nastal manjši škandal.

Karibi

Mustique je otok, ki je v zasebni lasti in je velik samo 5,7 kvadratnega kilometra, obdaja pa ga več koralnih grebenov. Na njem stalno živi le okoli 500 ljudi, vsi v vasicah Lovell, Britannia Bay in Dover. Otok je v lasti podjetja Mustique Company in tistih, ki imajo tam svoje vile. Nekoč jo je imela tudi sestra kraljice Elizabete princesa Margaret.