Margot Robbie: Njena zvezda sije vse močneje!

Margot Robbie: Njena zvezda sije vse močneje! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 8. 2016

Že vse od kar je Margo prvič začela igrati, je bilo jasno, da je za igro izjemno nadarjena, saj se je v vsak lik vživela v popolnosti. A to, da bo kdaj postala tako slavna, kot je danes, se ji ni niti sanjalo. Igralka namreč prihaja iz manjšega kraja Dalby v Avstraliji, v filmskem svetu pred vstopom vanj ni poznala nobenega, igranje pa se ji tudi ni zdelo najbolj resen poklic.

A življenje ji je na pot postavilo situacije in ljudi, ki so v njej prepoznali izjemen talent in ji pomagali ne le pri preboju v avstralsko filmsko industrijo, temveč tudi v tako opevani Hollywood.

Otroštvo je preživela na kmetiji starih staršev

Šestindvajsetletna Margot je ena od treh otrok, ki so se rodili njeni mami Sari Kess­ler in očetu, čigar ime ni znano, saj igralka z njim nikoli ni imela prav veliko stikov. Skupaj s starejšo sestro Anyo in mlajšim bratom Lochlanom je odraščala na kmetiji starih staršev v kraju Dalby (Queensland) v Avstraliji, kjer se je tudi rodila.

Čeprav si takrat nihče ni mislil, da bo nekega dne postala slavna igralka, je bilo vsem jasno, da iz tega dekleta nekega dne še nekaj bo. Njena mama je namreč v enem od intervjujev medijem zaupala, da je bila Margot vedno zelo neodvisna in trmasta, pa tudi vse je želela narediti sama. Zato je pri šestnajstih letih tudi že delala, da bi zaslužila nekaj denarja za lažje življenje in za tečaj igranja.

A kljub skromnemu življenju se igralka svojega otroštva in odraščanja spominja kot nekaj lepega. Pri njih doma se je vedno kaj dogajalo, saj so običajno imeli veliko obiskovalcev. Otroci pa so se znali zabavati tudi sami, čeprav so se pri tem tudi velikokrat skregali, njihova mama pa jih je komaj spravila narazen.

Želela je biti čarodejka, a je postala igralka

Margo naj bi kot otrok sanjala o tem, da bo postala čarodejka, saj je bližnje razveseljevala s številnimi čarovniškimi triki. A na kolidžu Sommerset, ki ga je tudi uspešno zaključila, jo je pritegnilo igranje. Bila je pravi naravni talent, ki se je brez težav vživela v različne vloge, zato je kaj hitro začela prejemati številne ponudbe za snemanje reklam. Njeno življenje je na glavo obrnila vloga v neodvisnem filmu, ki so ga snemali v njenem kraju.

Kmalu po začetku snemanja je namreč dobila vabilo v prestolnico avstralske televizijske industrije, Melbourne, ki ga preprosto ni mogla zavrniti. Spakirala je kovčke in se odpravila sanjam naproti. Na srečo so ji bile zvezde naklonjene, saj je delo dobila skorajda takoj – sprva je nastopala v reklamah, nato je gostovala v otroški oddaji The Elephant Princess in v seriji City Homicide; med najbolj priljubljene igralke v Avstraliji pa jo je ponesla vloga Donne Brown v seriji Neighbours.

A Robbijeva si je želela še več kot le igrati v serijah, zato je naredila drzen korak naprej – leta 2010 se je namreč odločila, da pusti vse za seboj in svojo srečo preizkusi tudi v mestu angelov, Los Angelesu. Pogum se ji je obrestoval, saj je bila takoj povabljena na avdicijo za novo serijo Čarlijevi angelčki (Charlie's Angels), na kateri pa so producenti ugotovili, da bi bila bolj primerna za vlogo v seriji Pan Am, kjer je zaigrala ob igralki Christini Ricci. Čeprav so kritiki serijo označili kot zelo dobro, je bila ta žal le po eni sezoni zaradi nizke gledanosti odpovedana.

A ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo, in Robbijevi so se očitno odprla tista prava. Martin Scorsese jo je namreč povabil na avdicijo za vlogo Naomi Lapaglia v filmu Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street, 2013), ki jo je uspešno opravila in tako zaigrala ob Leonardu DiCapriu in Jonahu Hillu.

Film je doživel izjemen uspeh, med drugim je prejel tudi pet nominacij za oskarja, igralka pa je za svojo igro požela številne pohvale priznanih filmskih kritikov. S tem so se ji odprla tudi vsa vrata v hollywoodski filmski meki. Med drugim je z Willom Smithom zaigrala v romantični komediji Focus, s Tino Fey v filmu Whiskey, Tango, Foxtrot; z Alexandrom Skarsgårdom pa v Legendi o Tarzanu. Kmalu pa na filmska platna prihaja znanstvenofantastični film Odred odpisanih (Suicide Squad).

Margo je zasebno zelo preprosto dekle

Čeprav je Margo danes zelo znana igralka, ki ima na računu milijone, vseeno ostaja prizemljeno in preprosto dekle. Če na rdeči preprogi nosi obleke s podpisom znanih oblikovalcev, jo boste na ulici videli v majici in kavbojkah ter pogosto tudi brez ličil. In če je na glamuroznih zabavah v središču pozornosti, bodisi zaradi svoje lepote ali prijetne osebnosti, se v prostem času rada drži bolj zase.

Ne, dekle ni sramežljivo, le po zasebnosti hrepeni, saj ji paparaci sledijo na vsakem koraku. Zato s fantom rado pobegne daleč od ponorelega sveta, na morje, kjer surfa; ali pa se odpravi na sprehod v naravo, tuje pa ji niso niti vožnje z motorjem. Še vedno pa se rada vrne domov v rodno Avstralijo, kjer uživa v družbi svojih najdražjih.

Zvesta le enemu

Margo je bila dolgo zagrizena samka, saj se je bolj posvečala karieri kot ljubezni, resne zveze pa si dolgo časa tudi ni želela. No, vse dokler ni prišel mimo tisti pravi fant, ki ga je vzljubila skorajda takoj. Leta 2013 je na snemanju filma Suite Francaise namreč spoznala asistenta režiserja, Toma Ackerleyja, s katerim sta bila dolgo časa le prijatelja. Igralka mu sprva ni želela priznati, da ji je všeč, saj je bila prepričana, da jo bo zavrnil. A na koncu je le zbrala pogum in mu priznala svoja čustva ‒ ki so bila na srečo obojestranska, in postala sta par.

Čeprav sta skupaj že tri leta, o svoji zvezi javno nerada govorita in se tudi nerada izpostavljata. Morda tudi zato živita v Londonu, saj je tam življenje nekoliko drugačno kot v Los Angelesu, kamor se sicer zaradi dela nameravata preseliti enkrat v prihodnje. Margot in njen partner sta namreč lani skupaj še z dvema prijateljema odprla svojo produkcijsko hišo LuckyChap.

Sicer pa se šušlja, da se bosta igralka in njen izbranec v bližnji prihodnosti tudi poročila in imela otroke, ki naj bi jih vzgajala v Avstraliji. A kdaj se bo to zgodilo, za zdaj ostaja še skrivnost.

Tekst: Tina Ambrožič
Foto: Profimedia, osebni arhiv