Maria Shriver: Njena trdna opora so otroci

Vir: Lea
21. 6. 2011

Štirje otroci Arnolda Schwarzeneggerja in Marie Shriver hrepenijo po harmoniji, a v veliki družinski krizi morajo zdaj zavzeti vsak svoje stališče.

Z eno roko zaščitniško objame svojo mamo, zbrane fotografe pa fiksira s trmasto-bojevniškim pogledom. Sporočilo Christopherja Schwarzeneggerja je jasno – svoji mami Marii Shriver hoče v času njene največje čustvene krize stati ob strani, predvsem pa bi jo rad obvaroval pred vsem zlom, ki bi še utegnilo priti.

Tako kot njegovi starejši sestri in brat je tudi on v čustvenem smislu zavzel svoj položaj. Opredelil se je proti svojemu nezvestemu očetu, ki je notorično skakal čez plot, in za svojo vedno znova prevarano mamo. To je zelo boleče, saj bi otroci seveda radi ljubili oba starša.

Sin zamenjal priimek

Tudi Christopherjev brat Patrick pošilja jasen signal – kot zadnji se je izselil iz 23 milijonov evrov vredne družinske vile v Malibuju in zdaj živi v najemniškem stanovanju v Brentwoodu. Preveč boleči so spomini, ki jih povezuje z domovanjem, v katerem je njegov oče spočel otroka z gospodinjsko pomočnico.

Na Twitterju je Patrick svoj priimek iz Schwarzenegger spremenil v Shriver, poleg tega pa je ponudil globok vpogled v svojo psiho: "Včasih se počutiš kot drek. Včasih bi najraje zbežal in bil le normalen." Celo Katherine, najstarejši otrok, ki je imela vedno še posebej tesen odnos s svojim očetom, se je zdaj oddaljila od njega.

Pred kratkim je na Twitterju napisala nekaj besed, ki so zvenele precej spravljivo: "Včasih odpuščamo ljudem, ker bi jih radi imeli ponovno v svojem življenju." Toda zdaj je te besede zbrisala. Verjetno tudi zato, ker neprijetni seksualni podvigi 63-letnega Arnolda Schwarzeneggerja še vedno strašijo po vseh mogočih medijih.

Poskuša jo dobiti nazaj

Maria Shriver v zadnjem času sicer deluje krhka in zagrenjena, a v teh dneh, ko je vse v znamenju ločitvene vojne, vendarle poskuša delovati nekako bojno razpoložena. Tako kot njeni otroci tudi 55-letnica uporablja Twitter, na katerem deli svoja razmišljanja. "Moja hčerka mi je dala Platonov citat," je oznanila in nadaljevala: "Glasi se takole: bodi prijazen do vsakega, ki bije težko bitko. Ljubim ta citat. Tako resničen je!"

O morebitni spravi menda noče niti slišati, čeprav neki vir, ki je paru blizu, trdi nasprotno: "Maria in Arnold sta ves čas v stikih. Arnie je naredil veliko neumnost, a noče kar tako opustiti bitke za zakon." Ljubeča dejanja, snubitve in poskuse, da bi se opravičil, ki prihajajo od njenega za zdaj še aktualnega soproga, pa naj bi prevarana žena za zdaj vendarle preprosto ignorirala. Arnold si je pred kratkim znova nadel poročni prstan, ki ga nosi tudi v javnosti.

V krogu svojih prijateljev pa zmanjšuje pomen afere s svojo gospodinjsko pomočnico in otroka, ki je plod tega razmerja. "Arnold v nobenem primeru noče ločitve," razkriva dobro obveščeni vir, ki pozna slavno družino, in dodaja: "Še vedno trdno verjame v to, da mu bo Maria odpustila."

Prva stopnja njegovega načrta, da bi si s šarmom svojo soprogo priboril nazaj, je bila sledeča: s hčerkama Katherine in Christino se je sestal v Santa Monici, na nevtralnem prizorišču. 'Krizno zasedanje' v hotelu Miramar je trajalo poldrugo uro. Na koncu so vsi trije z resnimi izrazi na obrazih zapustili hotel. Štiriindvajset ur pozneje pa je bil na vrsti Patrick. Oče in sin sta si privoščila hamburger in oba sta delovala sproščeno.

Za vsak primer najel odvetnika

Za Arnolda Schwarzeneggerja je veliko na kocki – po nekaterih ocenah bi ga Maria v ločitvenem postopku lahko 'olajšala' za približno 180 milijonov dolarjev! Seveda se je mišičnjak že oborožil in najel Roberta Kaufmana. Ta zvezdniški odvetnik je med drugim stal ob igralki Jennifer Aniston, ko se je ločevala od Brada Pitta.

Ne glede na to, kdo od njiju in za koliko denarja bo na koncu postal bogatejši ali revnejši, kot pribito drži predvsem to, da njuni otroci plačujejo najvišjo ceno. Izgubili so namreč vero v srečno družino.

Priporočamo