Mariah Carey: Razmerje naj bi uničila scientologija

Bogata glasbenica in še bogatejši avstralski poslovnež, ki sta bila zaročena, sta se razšla po dobrem letu dni razmerja.  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
20. 11. 2016

Po poročanju ameriških medijev Mariah Carey za razpad razmerja z milijarderjem Jamesom Packerjem, s katerim je bila zaročena, krivi scientologijo. Muhasta zvezdnica namreč trdi, da je njun odnos zastrupil Packerjev menedžer Tommy Davis, ki je bil nekoč tiskovni predstavnik scientološke cerkve.

Mariah v resničnostnem šovu Mariah's World z javnostjo deli podrobnosti iz svojega življenja, poleg tega pa je menda izredno zapravljiva in oboje naj bi Jamesa zelo motilo.
Zvezdnica je zdaj tudi uradno samska, saj je njena ločitev od Nicka Cannona pred nekaj dnevi postala uradna.

Ob koncu oktobra smo izvedeli, da se je 49-letni avstralski poslovnež James Packer odločil, da bo svoji zaročenki, 46-letni ameriški pevki, glasbeni producentki in igralki Mariah Carey, rekel 'zbogom'. Po pisanju avstralskega tednika Woman's Day je milijarder zvezdnico popa zapustil zaradi njenega 'ekstravagantnega zapravljanja', na njegovo odločitev pa naj bi vplival tudi njen nov resničnostni šov Mariah's World, v katerem diva s širnim svetom deli detajle iz svoje zasebnosti.

"Konec je. James je bil zelo zadržan do njene nove oddaje in dejstva, da je v pripravljena razkrivati podrobnosti o njunem zasebnem življenju v javnosti," je pojasnil Jamesov prijatelj. Kmalu po precej presenetljivi novici, da se Mariah in James že po dobrem letu dni razhajata, pa so v javnost seveda začele curljati tudi najrazličnejše podrobnosti o dramatičnem razpadu njunega razmerja. Ustvarjalci spletnega portala TMZ so zatrjevali, da za konec ljubezenske zgodbe v resnici niso krivi Mariah, njeno zapravljanje in njen resničnostni šov, ampak ljubosumni James. Avstralca naj bi motil odnos, ki ga ima Mariah s svojim plesalcem in koreografom Bryanom Tanako. Poleg tega je nekaj ljudi, ki so zvezdnici blizu, zatrdilo, da jim je zaupala, da je James nasilen in duševno nestabilen. Junija sta James in Bryan menda imela precej hud spor, saj je poslovnež prek svojih zvez in poznanstev poskrbel, da so plesalcu prepovedali vstop v sloviti lasvegaški hotel Caesars Palace, v katerem Mariah redno nastopa. Menda sta se nekdanja zaljubljenca tudi zaradi tega na dopustu, ki sta ga septembra preživljala na jahti v Grčiji, pogosto zapletala v srdite prepire. "Od takrat se nista videla. James je eden najuspešnejših ljudi na svetu in zdaj poskuša urediti odnos z Mariah. Navedbe, da sta se razšla, ker Mariah preveč zapravlja, ne držijo. Kmalu bosta objavila tudi uradno sporočilo o tem," je dejal njen predstavnik in dodal, da za razpad njunega razmerja ni kriva tretja oseba.

James se je povsem spremenil

No, minulo sredo pa je vir, ki je nekdanjemu parčku blizu, razkril, da Mariah za nesrečen konec ljubezenske zgodbe krivi scientologijo, natančneje Jamesovega menedžerja Tommyja Davisa, ki je bil nekoč tiskovni predstavnik scientološke cerkve. James je bil med letoma 2002 in 2006 zaprisežen scientolog, v razvpito versko skupnost pa ga je uvedel hollywoodski zvezdnik Tom Cruise.

"Mariah in James sta avgusta iskala hišo, ki sta jo nameravala kupiti na Beverly Hillsu, in vse je bilo v najlepšem redu. James je govoril, da je Mariah njegova sorodna duša, in je komaj čakal poroko. Potem pa se je nenadoma vse spremenilo. Mesec dni pozneje se je zdelo, da ni več isti človek. Mariah sumi, da je na njegovo vedenje vplival Tommy, ki vodi njegove finance in ga tudi nadzoruje," je vir, ki je blizu nekdanjemu paru, razkril za Page Six, tračarsko rubriko dnevnika New York Post. Mariah od Jamesa, ki ji je dovolil, da obdrži 10 milijonov dolarjev vreden diamantni zaročni prstan, menda zahteva 40 milijonov funtov 'odpravnine'.

Oba dvakrat ločena

Mariah in James sta se zaljubila junija lani, januarja letos pa sta se zaročila. O podrobnostih zaroke sicer nista govorila, je pa Mariah v intervjuju za revijo People razkrila, da ne načrtujeta pompozne poroke: "Ničesar konkretnega še ne morem povedati, ker se še nisva dogovorila o vseh stvareh. Nikoli pa nisem rekla, da bo to velika poroka."

Zvezdnica, ki med organizatorji koncertov slovi po svoji muhavosti in že kar neverjetnih zahtevah, ima za seboj dva zakona in dve ločitvi. Med letoma 1993 in 1997 je po zakonskih vodah plula z 21 let starejšim Tommyjem Mottolo, nekdanjim direktorjem glasbene založbe Sony Music, od katerega se je uradno ločila leta 1998, prav pred nekaj dnevi pa je uradna postala tudi ločitev od Nicka Cannona. S 36-letnim raperjem, igralcem, komikom, poslovnežem, glasbenim producentom in radijskim ter televizijskim voditeljem se je aprila 2008 poročila na svojem posestvu na Bahamih. V zakonu sta se jima rodila danes petletna dvojčka Moroccan in Monroe, zahtevo za ločitev pa je Nick vložil decembra 2014. Kaj pa James? Tudi on ima za seboj dve ločitvi. Med oktobrom 1999 in junijem 2002 je bil poročen z modelom, televizijsko voditeljico in modno oblikovalko Jodhi Meares, med junijem 2007 in septembrom 2013 pa s pevko in modelom Erico Baxter, s katero ima tri otroke.

Značke: Mariah Carey