Marilyn Monroe je imela v bradi vsadek!

Marilyn Monroe  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
18. 10. 2013

V javnost je pricurljala vsebina zdravstvene kartoteke Marilyn Monroe iz leta 1958, ko se je zvezdnica potožila zaradi deformacije brade.

Zdravniški dokumenti, ki pričajo o plastičnih operacijah hollywoodskega simbola seksa Marilyn Monroe, se bodo novembra skupaj z rentgenskimi posnetki znašli na dražbi.

Po pričakovanjih strokovnjakov bodo materiali, nad katerimi bodo največji oboževalci platinaste blondinke nedvomno navdušeni, dosegli ceno med 15 in 30 tisoč dolarji. Dražba bo 9. in 10. novembra potekala na Beverly Hillsu.

Vsi so mislili, da je naravna

'Zapiski' zdravnika Michaela Gurdina so potrdili šušljanja o tem, da je Marilyn Monroe, simbol glamurja in lepote v zlati dobi Hollywooda, odšla pod nož. Pa ne zaradi zdravstvenih razlogov, ampak izključno zaradi estetskih. Trgovec, ki za zdaj ostaja anonimen, je dokumente in fotografije dobil kot darilo od dr. Gurdina.

"Nikoli si ni nihče mislil, da se je Marilyn podvrgla plastični kirurgiji. O tem se je vedno le ugibalo. Vsi so mislili, da je bila naravna lepotica," so povedali organizatorji dražbe. Na rentgenskih posnetkih, ki razkrivajo vsadek v bradi, je zapisan datum 7. junij 1962.

"V tistem času, v petdesetih letih, se ni hodilo na plastične operacije, tako da je to nov in zanimiv podatek," so še dodali organizatorji težko pričakovane dražbe. Gurdinovi dokumenti pa izvirajo iz davnega leta 1958, ko se je Marilyn prvič potožila zaradi deformacije brade. Takrat se je zvezdnica predstavljala še s priimkom Miller. Med letoma 1956 in 1961 je bila namreč poročena s pisateljem Arthurjem Millerjem.

V njeni zdravstveni kartoteki je med drugim zapisano, da je imela nevtropenijo, hematološko motnjo, ki pomeni nenormalno znižanje števila nevtrofilcev, najpomembnejše vrste belih krvničk.

Ob tem velja spomniti, da so tri rentgenske posnetke pljuč hollywoodske zvezdnice, ki je zaradi prevelikega odmerka uspaval umrla pri 36 letih, leta 2010 že prodali na dražbi. Takrat so zanje iztržili 45 tisoč dolarjev.

Priporočamo