Mario Balotelli: Po rojstvu so ga pustili kar v porodnišnici

Mario Balotelli (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Story
18. 7. 2012

Mario Balotelli je trenutno eden izmed najboljših nogometašev na svetu, je italijanski reprezentant in odličen napadalec Manchester Cityja. Za seboj pa ima žalostno zgodbo zapuščenega otroka, a potem je našel srečo v družini, ki ga je vzela za svojega ...

Pisalo se je leto 1988, ko sta iz Gane v Italijo prišla Thomas in Rose Barwuah. Avgusta leta 1990 se jima je rodil sin, ki pa je imel zdravstvene težave, in namesto da bi ga vzela k sebi, sta ga po rojstvu preprosto pustila v porodnišnici. Tam je ostal leto dni, vmes so ga operirali in deček je ozdravel.

"Ni res, da sva ga namenoma pustila. Ker sva živela s še eno afriško družino v enosobnem stanovanju, preprosto ni bilo druge možnosti. Svetovali so nama, da bo otroku bolje, če ga dava v posvojitev kateri izmed družin v regiji. Tam so nam tudi priporočili družino Balotelli," pravi njegov biološki oče.

In tu so se poti bodočega nogometaša in njegove družine tudi razšle. Deček je v bistvu živel precej blizu svoje prave družine, le nekaj deset kilometrov stran. Thomas pravi, da ga je velikokrat prišel iskat in za konec tedna odpeljal domov, kjer se je igral s svojimi brati in sestrami, s katerimi ima danes dober odnos. Le starši so tisti, ki jih je dal na stranski tir.

"Z leti pa so se naši odnosi ohladili, še na nogometne tekme sem moral prihajati na skrivaj, da me ni videl. Tudi danes Mario govori in ima stike s svojimi brati in sestrami, le z nami zelo redko," užaloščeno pravi Thomas. "Kako naj jih spoštujem, ko pa so se začeli zame zanimati šele takrat, ko sem postal slaven," po drugi strani pravi Mario. "Kakšna ljubezen? Kakšna krvna povezanost? Tukaj ni nobene povezanosti. Navezan sem na tiste, ki so me vzeli za svojega in me imajo radi kot sina. Drugi so zame tujci."

Njegovi pravi starši so napisali pismo, ki pa ga Mario negira. "Napisala sta, da sta me bila prisiljena dati v posvojitev, ker nista imela dela in možnosti, da bi me vzgajala. To ni res, nihče ju ni prisilil v to. Preprosto sta izginila iz bolnišnice in me pustila tam. 16 let ju nisem zanimal, niti enega telefonskega klica za rojstni dan nisem prejel ... In ko sem ozdravel, bi me lahko prišla iskat, pa nista," je piker nogometaš, "in zdaj naj bi vsi vedeli, da sta moja prava oče im mati, ki si želita moje ljubezni, kot da je to njuna pravica, ker se nam po žilah pretaka ista kri."

Predvsem pa noče, da bi ljudje slabo pisali o njegovih posvojiteljih, mami Silvii in očetu Francu. "Nikoli nista grdo govorila o mojih pravih starših, kakor so to pisali po časopisih. Sta krasna človeka, ki v času, ko sta me vzela k sebi, nista bila bogata. To sta danes. In tudi z njihovimi pravimi otroki se odlično razumem."

Pravi starši ga hočejo: "Imamo ga radi"

"Radi bi povedali Mariu, da ga imamo že vseskozi radi. Zelo smo hvaležni družini Balotelli, ki ga je sprejela medse in vzgojila v dobrega fanta. A tudi mi bi radi imeli delček njegove ljubezni. Predvsem pa svojega sina nismo zapustili. Imamo še tri otroke, 20-letno hčerko Abigail, ki je lepotica, sina Enocka, ki gre po bratovih stopinjah v nogometu, in malega Angela. Mario se je rodil dve leti po tem, ko smo prišli v Italijo, in diagnosticirali so mu težave s prebavnim traktom. Zato je ostal v bolnišnici in so ga tudi operirali. Ni res, da se zanimamo zanj samo zato, ker je slaven; od njega nočemo denarja. Radi bi ga le spomnili, da smo tudi mi njegovi starši."

Nekateri ga imajo radi, za druge je nor

Mario Balotelli je eden izmed bolj kontroverznih nogometašev, ki vladajo v nogometnem svetu. Je svojstven, težko ukrotljiv in tiste vrste igralca, ki lahko vodi celotno tekmo. Ima zelo divji temperament, kar mu priznava tudi nekdanji tenisač Goran Ivanišević.

"Balotelli mi je všeč, ker je še bolj nor, kot sem jaz," pravi. "Ima več različnih osebnosti, lahko uniči sebe, svoje igralce in tudi nasprotnike. Včasih ne razumem javnosti, ki po eni strani hoče več upornikov med športniki, ko se takšen le pojavi, pa ga obsoja, če med tekmo recimo zlomi lopar ..."

Nova Story že v prodaji

Story