Mary-Kate Olsen in Olivier Sarkozy: Na zdravje, moja ljubezen!

Olivier Sarkozy (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
Vir: Lea
15. 6. 2012

Ravno ko se je francoski predsednik Nicolas Sarkozy umaknil s svetovne scene, se je v ospredje in središče pozornosti prerinil njegov polbrat. Olivier Sarkozy se namreč dobiva z 'it-dekletom' Mary-Kate Olsen. V njegovem podjetju so zaradi tega zgroženi.

Čin, čin! Na VIP-tribuni newyorške dvorane Madison Square Garden žvenketajo ledene kockice v kozarcih s pijačo. Igralka in po novem predvsem modna oblikovalka Mary-Kate Olsen ob tem namenja izzivalne poglede Olivierju Sarkozyju. Pravzaprav je prizor zelo lep. Toda vodilnim ljudem ameriške investicijske družbe Carlyle Group kri vzkipi iz povsem drugačnega razloga. Takšnih fotografij svojega direktorja menedžmenta namreč nočejo gledati, še posebej ne v časopisih. Gre za pravi škandal v bogatih krogih plemstva. Če so afere z mlajšimi damami res potrebne, potem naj bodo diskretne!

Privlači ga glamur

Še posebej jih jezi to, da se polbrat nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja v javnosti očitno predstavlja povsem hladen in sproščen, kljub opominu, ki ga je po poročanju New York Posta prejel že pred nekaj meseci. Vodilni ljudje iz omenjenega podjetja so ga namreč lepo prosili, naj svoj delikatni življenjski slog v javnosti nekoliko brzda.

Odkar je njegova soproga Charlotte Bernard leta 2010 po 13 zakonskih letih vložila zahtevo za ločitev, nekoč izredno resnega Olivierja nadvse privlači svet glamurja. Najprej je hodil na zmenke z 31-letno ekstrovertirano hčerko umetnika in občasno igralko Stello Schnabel, zdaj pa poljublja prav nič manj vpadljivo Mary-Kate.

Ločitev prinesla konec diskretnosti

Polbrata Olivierja in Nicolasa, ki sta kot otroka rada skupaj preživljala poletne počitnice, povezuje predvsem ambicioznost. Leta 1997 je zakonsko zvezo med Olivierjem in Charlotte sklenil prav Nicolas, ki je bil takrat župan mesteca Neuilly-sur-Seine. Olivier pa je leta 2007 preletel Atlantik samo zato, da je Nicolasu čestital za zmago na volitvah. Ja, odnose je pač treba negovati.

Ne nazadnje se je Olivier leta 2008 tudi zaradi svojega zvezdniškega brata na stari celini šefom podjetja Carlyle Group zdel idealen za položaj direktorja menedžmenta. Poleg tega je imel odlična priporočila ameriških bančnih gigantov, pohvalil se je lahko z dobro mrežo poznanstev in bil je precej plah, ko je šlo za stike z novinarji. Predvsem zadnje je izredno pomembno, saj je podjetje Carlyle Group že tradicionalno tesno povezano z ameriško vlado. Ločitev pa je prinesla tudi konec diskretnosti.

Ali Olivier zdaj z Mary-Kate morda flirta zato, ker se je znašel v krizi srednjih let? V vsakem primeru ne bi bil prvi francoski alfa samček, ki bi svoji mednarodni karieri povzročil kar precej hudo rano. Seveda pa so za to vedno krive ženske.