Matteo Cetinski po skoraj 20 letih napovedal vrnitev na glasbeno sceno

Matteo Cetinski po skoraj 20 letih napovedal vrnitev na glasbeno sceno (foto: Franjo Matkovič) Franjo Matkovič
Vir: Lady
11. 1. 2019

Vsestranski umetnik Matteo Cetinski je z novim singlom Stopimo boje požel veliko navdušenje, ko je po skoraj 20 letih napovedal vrnitev na glasbeno sceno.

“Pesem je nastajala počasi. Dolgo časa sem poslušal demo verzijo in razmišljal, ali naj jo dokončam. Potem sem le sklenil, da bi bilo zanimivo slišati končno verzijo, zato mi je bilo zelo pomembno, da o tem projektu ve zelo malo oseb, saj sem želel imeti popolno svobodo pri odločanju, če bi želel prekiniti snemanje,” je o nastajanju nove skladbe povedal Matteo.

Naslednji korak je bilo snemanje videospota, ki ga je zaupal režiserju Paolu Genteliniju. Kadre so snemali na festivalu Burning Man, ki je letos potekal v znamenju umetne inteligence v nevadski puščavi Black Rock Desert. Festival, ki od leta 1986 privablja vse večje število ljudi, poleg druženja spodbuja svobodno umetniško izražanje, širi sporočilo miru in ljubezni, tako da odlično sovpada z Mattejevo filozofijo življenja, ki jo je želel ujeti tudi v video zgodbi.

“V mojih zdaj že 40 letih me začenja obremenjevati staranje. Ko prideš v to fazo življenja, se zaveš, da je življenje enosmerno in da ni poti nazaj. Začneš analizirati, kaj si naredil, in bolj resno razmišljati o tem, kar sledi. V besedilu pesmi sem zajel zavedanje naše minljivosti in razlog, zaradi katerega želim početi več različnih stvari. Želim doživeti in videti čim več, dokler ne bo prepozno,” je še sporočil Matteo.

Besedilo: A. P. K. // Fotografiji: Franjo Matkovič, Blaž Sluga