Maya Berović bi rada odkrila trike Kim Kardashian

Maya v Slovenijo 
prihaja na vrhuncu 
turneje Pravo 
vreme. V Ljubljani 
bo 14. junija na 
ploščadi 
Gospodarskega 
razstavišča 
priredila velik 
koncertni šov na 
odprtem. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
14. 5. 2019

Bliskovito vzpenjajoča se zvezda Balkana. 

Maya Berović je pravi fenomen, na njenem Instagramu jo spremlja slab milijon sledilcev, dekle pa se je v pičlem letu dni zavihtelo na sam pop piedestal Balkana. Mediji so jo okronali za glas nove generacije, postavili so jo celo ob bok Svetlani Ražnatović Ceci in Lepi Breni. Prav slednja je bila Mayi dolgo pravi vzor, kot deklica je namreč skakala po hiši in glasno prepevala njene pesmi.

Ste že kot mala deklica nekoč sanjali, da boste postali pevka?

Absolutno. Že v otroštvu sem sanjala o tem, kar se mi dogaja danes. Sanjala sem Areno, koncerte, ampak vse to je bilo zavito v meglo. Srečna sem, da so moje sanje postale resničnost. Neverjeten blagoslov je, da lahko dandanes počnete to, kar imate najraje. Le malemu številu ljudi je to resnično uspelo. Vsi se sprašujemo, zakaj so ljudje včasih živčni in nerazpoloženi? Mislim, da je prav to eden izmed razlogov. Morda v življenju počnejo to, kar jih ne veseli.

Katere pesmi pa ste poslušali v dekliških letih? Na katere melodije ste poplesavali po sobi?

Najpopularnejši glasbeniki tistega časa so bili Lepa Brena, Zdravko Čolić, Vesna Zmijanac ... Kot majhna deklica sem držala lutko v rokah in po hiši prepevala Brenine pesmi. Takrat je bila ona idol celotnega naroda.

Koga na estradi pa danes najbolj cenite?

Spoštujem vse, ki so kot jaz. Brez škandalov in nizkotnih trikov, s katerimi bi se radi prebili na vrh. Spoštujem tiste, ki z glasbo in hiti dobijo zaupanje občinstva. To je dandanes težko, a verjemite mi, tudi danes še obstajajo takšni. Ne mislim, da je estrada nekaj negativnega, veliko je plemenitih in pozitivnih oseb, pa tudi takšnih, ki so jim popolno nasprotje.

Nemalo je duetov, ki so jih balkanske glasbenice posnele s katerim od slovenskih izvajalcev. S katerim bi vi želeli posneti duet?

Predvsem mi je pomembna pesem, ne izvajalec. Precej težje je najti dobro pesem, ki bi se lahko razvila v duet, kot pa samega izvajalca.

Kako se sami soočate s slavo?

Nimava velikih težav. Sva prijateljici. Nisem dovolila, da me to spremeni, ker ni prijetno biti slaven, saj ti prinese številne nove izkušnje. Dogaja se mi, da se ljudje pred menoj spreminjajo in popolnoma preobrazijo, vse zato, da bi bili priljubljeni. Veste, moje življenje pred petimi leti je bilo nekako tako. Z avtom sem se vozila po Gradcu, odšla v trgovine, se srečala s prijatelji na kavi. Še danes počnem vse to. Tudi z ljudmi se obnašam tako kot nekoč, imam prijatelje, s katerimi se poznam že več kot desetletje in s katerimi delim lepe in slabe trenutke. Prijatelje iz otroštva. V Beogradu je malo drugače. Nimam toliko svobode, pa vendar se z veseljem odzovem vsem oboževalcem za slikanje in avtograme.

Kakšen je torej vaš dan?

Naj zveni še večja floskula, pa vendar. Vsak dan je drugačen. Predvsem je odvisno od tega, ali imam zvečer koncert, sem se prebudila v Gradcu ali v Beogradu … V prostem času, ki ga preživim v Avstriji, grem običajno po nakupih, opravkih. Marsikaj pospravim okrog hiše. V Beogradu pa se trudim, da kar se da veliko počivam, zvečer pa se s prijatelji dobim na večerji.

Nam zaupate, koliko časa dnevno preživite v kopalnici?

V zasebnem življenju ne nosim ličil. Vsi, ki me poznajo, vedo, da ličila uporabljam le na nastopih in v trenutkih, ko je to nujno potrebno. Saj veste, ko odidete na večerjo v restavracijo ali pa na kakšen pomemben sestanek. Jutranji ritual pa običajno zajema nekaj vadbe in zdrav zajtrk. Uživam, kadar mi čas to dopušča.

Kateri del telesa vam največ pomeni?

Srce, to nima cene.

Rada bi odkrila trike Kim Kardashian

Bi želela nekega dne spoznati tudi Kim Kardashian, zvezdo družbenih omrežij? Maya nam je zaupala, da bi. Z največjim veseljem.“Pogovarjali bi se o modnih trendih in o tem, kakšna ličila uporablja, da je videti tako brezhibno. Rada bi odkrila njene male trike,“ pove Maya.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografija: osebni arhiv

Priporočamo