Medijec Ryan Seacrest živi v vznemirjenju in pričakovanju

Medijec Ryan Seacrest živi v vznemirjenju in pričakovanju (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
12. 11. 2017

"Izkoristim vsako priložnost - najsi bo na radiu ali televiziji - da govorim o stereotipih in jih rušim," pove brez dlake na jeziku. Ryan Seacrest je eden od najbolj zaposlenih, vplivnih in oboževanih moških v medijskem svetu, vprašanje je le, kako lahko enemu samemu človeku uspeva biti na toliko mestih hkrati?

Je voditelj radijskih in televizijskih šovov in prireditev ter pisec intervjujev s prvovrstnimi zvezdami, z rdečih preprog ga poznamo kot oblikovalca formalne moške oprave, in ne nazadnje: dela kot producent v podjetju, ki je v svet znanih izstrelilo dinastijo Kardashian. Vse to je in še več, pravi Ryan. Pravzaprav na vprašanje, koliko služb opravlja, ne zna odgovoriti natančno. Pred dvema letoma je na primer vodil tri radijske šove in oddajo Ameriški idol.

"Če preštejem ... recimo deset služb," hvalisavo pove. Kako pa mu uspeva? Pravi, da dela hitro in učinkovito. Skrb za notranje ravnotežje je najpomembnejša. "Še eden izmed dejavnikov je, da za menoj stoji odlična ekipa. Stremim k temu, da najdem strokovnjake na vseh delujočih področjih, ki mi pomagajo ohranjati tla pod nogami. Vsak dan je košček sestavljanke." Vsak dan vstaja zgodaj, okoli pete ure zjutraj. "Neprestano živim v vznemirjenju in pričakovanju. To sta razloga, zaradi katerih mi uspe vse narediti v kratkem času," pravi. Njegova prva radijska izkušnja in po njegovih besedah sodeč eden od najvznemirljivejših trenutkov njegovega življenja je bil, ko je pri šestnajstih prvič stopil za mikrofon enega izmed radiev v Atlanti.

Ryan Seacrest: Vsak dan je košček sestavljanke

"Spoznanje, kakšna moč se skriva na takšni platformi, je navdušujoče." Vendar je preboj doživel z Idolom, ki ga je še prav posebej motiviral. Z njim je razširil zveze in poznanstva v industriji, kar prej ni bilo mogoče. Morda zveni malce nehvaležno, a dejstvo je, da se je še najbolj zasidral kot ustanovitelj prvenca resničnostnih šovov - V koraku z družino Kardashian. Pred več kot desetletjem je ustvaril podjetje z enim samim zaposlenim. Navdihovali so ga Osbourni. Takrat so bili sveži, smešni, zanimivi, 'kul'. "Ta družina ni povsem normalna, je pa sproščujoče gledati njihove dogodivščine," je takrat povedal. In tako je svojemu edinemu sodelavcu predlagal, naj poišče novo družino, ki bo všečna javnosti.

Kris Jenner je že takrat hotela lasten šov in stopila sta v stik. Po Ryanovih navodilih so postavili kamero na njihov vrt in posneli poskusno epizodo. "Material je bil neprecenljiv. Bilo je razvidno, kako družina prekipeva od ljubezni," pripoveduje Seacrest. Nato sta s Kris posnetek odnesla na televizijski program E! in tako se je začelo. Zgodba o fenomenu, družini, ki jo pozna ves svet. Ni ga sram prevzeti zasluge. Niti v sanjah si namreč ni predstavljal, da se bo zgodba nadaljevala. Da se bo Kim poročila, nato ločila, se zaljubila v Kanyeja, da bosta tudi sestri Kendall in Kylie postali zvezdi.

Ryan Seacrest: Vsak dan je košček sestavljanke

Omembe vredna je tudi Seacrest Distinciton, njegova osebna znamka oblačil. Želel je ustvariti oblačila, ki mu bodo všeč, pa čeprav ni oblikovalec v pravem pomenu besede. Pri tem mu je pomagal soustvarjalec Burberryjeve kolekcije in ustvarila sta cenovno dostopne obleke in smokinge, srajce in kravate. Ob vsem tem ni nikoli res pomislil, kakšen pečat želi pustiti v svetu. Želi pa biti mentor mladim, oseba, na katero se lahko obrnejo za nasvet. Zanj je to bil Larry King. Svojo zapuščino si predstavlja na način, da ga bodo ljudje imeli za prijatelja. Prijatelja z radia, s televizije. Vsaj tako ga je učil oče Gery, uspešen odvetnik. Ryan je bil rojen leta 1974, odraščal je v Georgii, v otroštvu ga je obremenjevala prekomerna telesna teža, zaradi česar je postal tarča zbadljivk vrstnikov.

Raje kot da bi z njimi prijateljeval, se je zadrževal v svoji sobi in poslušal radio. Nad medijem je bil tako navdušen, da je na kasete začel snemati lastne oddaje. Dal jih je poslušati staršem v avtu. "Sprva sem mislila, da je to zgolj njegov konjiček," je nekoč dejala njegova mama Connie. Spominja se, kako so se ljudje javljali na njen odzivnik samo zato, da bi slišali njegov glas. "Zvenel je kot profesionalec in takrat sem dojela, da bo iz tega nastalo veliko več, kot smo sprva pričakovali." Pri štirinajstih je z jutranjim javljanjem prek šolskega radia nato postal glas dunwoodske gimnazije, a še vedno ostal zunaj kroga priljubljenih fantov. "Nosil sem zobni aparat in očala, bil sem tako debel, da so se norčevali iz mene. Vendar so v meni tlele visoke ambicije," pove Ryan. Odločil se je shujšati. Odjavil se je s šolskega kosila in za malico pojedel zgolj nekaj pomaranč, ki mu jih je mama pripravila doma. Leta 1991 je postal pripravnik na priljubljeni pop glasbeni radijski postaji v Atlanti. Neki večer je radijski didžej sporočil, da bo odsoten, in Seacresta so poslali zaplavat v morje.

Med vodenjem oddaje v živo je nenapovedano prejel klic in ga sprejel, kar mu ni bilo naročeno, v pričakovanju, da bo prihodnje jutro odpuščen, pa se je oglasil v šefovi pisarni in se opravičil. Ta mu je povedal, da se je dobro izkazal, čeprav ni bil preveč profesionalen. Ponudil mu je šolanje za radijskega voditelja in Ryan je kmalu vodil oddaje ob koncu tedna. "Ryan je kot pasji rešenček. To je njegova vrlina. Vedno je hvaležen in srečen za kakršnokoli priložnost. Če bi imel rep, bi migal z njim," je nekoč dejal Simon Cowell. Ko je dve leti za tem uspešno dokončal gimnazijo, se je lotil študija novinarstva. Pri devetnajstih je namreč zapustil svoj prvi radio in se preselil v Los Angeles, kjer se je vpisal na kolidž v Santa Monici. Kmalu je ugotovil, da mu študijske klopi niso pisane na kožo, in zapustil je predavalnice, saj so se mu v Kaliforniji ponujale priložnosti. Nikakor jih ni želel izpustiti, spominja se celo, kako je staršem govoril: "Sem v šoli, ampak nisem prisoten. Razmišljam o tem, kar hočem delati. Vem, kaj si želim. Če mi ne uspe v enem letu, se bom vrnil v šolo, čeprav globoko v sebi vem, da bom naredil vse, da to ne bo potrebno." Visoko razvita in konkurenčna radio scena na vzhodni obali pa ni ponujala veliko primernih služb, zato je raje zajadral na male zaslone. Vodil je zabavne oddaje in kvize.

Ryan Seacrest: Vsak dan je košček sestavljanke

V letu 2004 pa je začel voditi zelo spremljan šov On Air with Ryan Seacrest, katerega ciljno skupino je sam opisal kot mladi odrasli, ki so najstniška leta preživeli ob gledanju programa MTV. Šov je bil mešanica zabavnih novic, studijskih in zunanjih glasbenih nastopov, med drugim je gostil Donalda Trumpa. Medtem so se okoli njega spletale govorice glede njegove spolne usmerjenosti. Leta 2003 je začel romantično zvezo z igralko in pevko Shano Wall, s čimer mu je govorice vsaj za nekaj časa uspelo utišati. Mimogrede, povezovali so ga sicer še z mnogo zvezdnicami, tudi Renee Hall, Shayno Taylor in Teri Hatcher. Priznal je, da ima metroseksualna nagnjenja, še preden se je izraz dobro začel uporabljati v družbi. V radijskem šovu je odkrito govoril o depiliranju za moške, starleti Paris Hilton je priznal, da vestno uporablja ravnalec za lase: "Lahko bi lagal in se pretvarjal, da se v prostem času odpravim na taborjenje, ampak to nisem jaz. Obožujem obleke in nakupovanja!"

Besedilo: Neja Drozg // Foto: Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story45/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 45/2017

Story 45/2017, od 02. 11. 2017