Meghan in Kate torbico vedno nosita v levi roki - strokovnjakinja razloži, zakaj je tako

Meghan in Kate torbico vedno nosita v levi roki - strokovnjakinja razloži, zakaj je tako (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2019

Pri kraljevi družini je protokol zelo pomemben in morajo ga spoštovati vsi člani. To pomeni, da se v javnosti vedejo po določenih pravilih, pa tudi njihov zunanji videz mora biti usklajen s protokolom.

Tako na primer ženskim članom družine ni dovoljeno, da bi se v javnosti prikazale z nohti, ki so pobarvani z lakom vpadljive barve. Ko potujejo na kakšen obisk, na primer v drugo državo, s seboj vedno vzamejo eno obleko v povsem črni barvi.

Posebna pravila veljajo tudi, ko gre za ročne torbice, poroča spletna stran Hola. Če ste mislili, da je pri ženskih pripadnicah kraljeve družine torbica zgolj modni dodatek, ste se zmotili. S torbico lahko plemkinja marsika sporoči. Če na primer kraljica hoče nekoliko prej oditi z večerje ali zabave, bo s tem, da torbico položi na mizo, dala do znanja, da se bo zabava kmalu končala in da jo bo zapustila. Če med pogovorom torbico prestavi iz leve v desno roko, sporoča, da si želi kmalu zaključiti pogovor.

kraljica Elizabeta in Donald Trump

Tako kot kraljica tudi vojvodinji Kate Middleton in Meghan Markle torbici vedno nosita v levi roki. Myka Meier, strokovnjakinja za odnose z javnostmi pojasni, da je to zaradi tega, da bi se lahko pravilno rokovali z gosti ali obiskovalci. Enako velja za moške člane družine, ki nosijo aktovko. Ta bo vedno v njihovi desni roki.

Priporočamo