Meghan in princ Harry: Nič več izkazovanja nežnosti v javnosti

Meghan in princ Harry: Nič več izkazovanja nežnosti v javnosti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
15. 7. 2018

Do poroke sta bila princ Harry in njegova izbranka Meghan Markle zelo sproščena v izkazovanju nežnosti in svoje ljubezni. Po poroki pa se je to spremenilo. Kraljevi protokol je namreč strog ...

Nič več nežnosti v javnosti, bi lahko dejali za princa Harryja in njegovo soprogo, vojvodinjo Meghan. Doslej nista skrivala svoje zaljubljenosti, nežno sta se gledala, držala za roke ali pa je kateri od njiju drugega nežno prijel za roko ali koleno. Tega zdaj ni več.

Res je, da je princ Harry šele šesti v vrsti za britanski prestol in se lahko obnaša nekoliko bolj sproščeno od svojega brata, princa Williama, ki bo nekoč britanski kralj, pa vendarle. Prinčeva babica, kraljica Elizabeta II., namreč pozorno opazuje vedenje svojih vnukov. Še sploh kadar so skupaj na kakšnem javnem dogodku ali pa službeni dolžnosti. Tako je bilo pred kratkim na svečani podelitvi nagrad v Buckinghamski palači. Prvič je bilo očitno, da sta se princ in vojvodinja zadržala in si nista izkazovala pozornosti z majhnimi gestami, kot sta to počela doslej. Mladoporočenca sta sicer skupaj prišla v sobano in sta sedla drug poleg drugega, a brez dotikov. To sicer ne pomeni, da se še kdaj v javnosti ne bosta prijela za roko, a tokrat sta se očitno trdno držala protokola. Verjetno še toliko bolj, ker je bila prisotna tudi kraljica Elizabeta II.

Nekoč pobalin, danes uglajen mladenič

Zaljubljenca sta se prvič skupaj pojavila v vrtovih Kensingtonske palače lani. Držala sta se za roke in Meghan je pokazala bleščeč zaročni prstan. Od takrat sta se velikokrat skupaj pokazala v javnosti na različnih dogodkih in vedno sta si izkazovala nežnosti ter dala vsem vedeti, kako se imata rada. Večini je bilo to simpatično, številni pa so njuno vedenje odobravali tudi zaradi tega, ker je monarhija na lepem delovala manj strogo in bolj sodobno.

Še preden je Harry spoznal Meghan, je nekajkrat dejal, da bi najraje zapustil monarhijo in živel povsem običajno življenje. Po poroki z Meghan pa očitno razmišlja povsem drugače in je postal še bolj aktiven član kraljeve družine. Kraljica mu je celo prepustila status predsednika organizacije Commonwealth, postal pa je tudi poveljnik kraljeve mornarice, ta naslov pa mu je predal dedek, princ Philip. Harry tako vse bolj kaže svoj resen obraz in dejstvo, da je dozorel v odgovornega moža. Z Meghan delujeta usklajen par in na Otoku so jima naklonjeni tako rekoč vsi.

Foto: Profimedia