Meghan Markle bo maksimalno izkoristila svoj novi naziv

Meghan Markle bo maksimalno izkoristila svoj novi naziv (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
13. 6. 2018

Vojvodinja Meghan Markle se je s poroko s princem Harryjem sicer odrekla igralski karieri, a vendarle ne bo sedela križemrok. Svoj novi naziv in položaj namerava namreč izkoristiti, kolikor se le da.

Ni še minil mesec dni od kraljeve poroke med nekdanjo igralko Meghan Markle in princem Harryjem, pa se že zdi, kot da je vojvodinja od nekdaj na dvoru. Njena preobrazba se je zgodila mnogo hitreje, kot je marsikdo pričakoval. Ko se je kmalu po poroki pokazala na vrtni zabavi tasta, princa Charlesa, ob njegovem prihajajočem 70. rojstnem dnevu, je zablestela in pokazala, da je pripravljena prevzeti naloge, ki jih mora kot članica kraljeve družine. Že stajlingi, ki jih ima po novem, kažejo, da se je prelevila v izjemno elegantno mlado damo, ki je samozavestna ter se zaveda svojih sposobnosti in ne nazadnje tudi svoje lepote. Mogoče se še malo bolj trudi, saj je tik pred poroko njena družina, bolj natančno njen oče, poskrbela za kar nekaj škandalov, ki pa so bili na srečo hitro pozabljeni.

Vojvodinja Meghan se je morala zaradi poroke s princem odpovedati svojemu dobrodelnemu delu in izražanju političnih mišljenj. Tudi na volitve ne sme več, a to ne pomeni, da bo sedela križemrok in samo zapravljala denar za obleke in potovanja. Meghan namreč čaka na priložnost, da bo lahko še vedno pomagala drugim. Predvsem se bo osredotočila na pomoč mladim ženskam in najstnicam, ki se znajdejo v brezizhodnih okoliščinah. Trenutno še traja neke vrste uvajanje, ki ga Meghan opravlja daleč stran od oči javnosti. Srečuje se z različnimi ljudmi, spoznava lokalne običaje, navezuje stike. V veliko pomoč ji je Lorraine Heggessey, izvršna direktorica Kraljevske fundacije, ki nadzira dobrodelna udejstvovanja princa Williama, Kate Middleton, Harryja in zdaj Meghan. Novopečena vojvodinja se zaveda, da jo čaka veliko dela, in to trdega. Na srečo ji je vse to v veselje in nič ji ni odveč. Poleg tega ima močno osebnost in je hkrati neustrašna, tako da se ne ustavi pred nobeno oviro. V njenem položaju je to ključnega pomena, saj od zdaj živi pod drobnogledom javnosti, ki bo spremljala vsak njen korak.

Naslednjič, ko se bo s princem Harryjem in kraljevo družino pojavila v javnosti, bo na balkonu Buckinghamske palače ob paradi kraljeve vojske, na kateri vsako leto sodeluje 1.400 oficirjev. Verjamemo, da tudi tokrat ne bo razočarala.

Sicer pa se Meghan v Londonu veliko druži s soprogo igralca Georgea Clooneyja, s katero se je spoprijateljila, ko se je zaročila s princem. Lepa odvetnica ji pomaga, da bi se čim prej vključila v britanski življenjski slog, in mladi ženski se pogosto slišita po telefonu, kadar imata čas, pa se družita tudi v živo.

Foto: Profimedia