Meghan Markle in princ Harry prekinila sodelovanje z nekaj britanskimi tabloidi

Za živahnega Archieja naj bi bil božič z vso družino pri kraljici preveč naporen. (foto: Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia) Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
21. 4. 2020

V sporočilu, ki sta ga poslala urednikom, Harry in Meghan prekinjata sodelovanje s štirimi vodilnimi britanskimi tabloidi. Ta prekinitev vključuje tudi potrditev informacij.

Princ Harry in Meghan Markle, ki s sinčkom Archiejem sedaj živita v Los Angelesu, pravita, da se ne strinjata s poročevalskim slogom The Suna, The Daily Maila, The Mirrorja in The Exspressa. Trdita, da so omenjeni tabloidi ločili življenja mnogih ljudi.

Prav tako pravita, da se njuna medijska politika ne nanaša na vse medije, temveč pomeni, da več ne bosta komunicirala in odgovarjala na vprašanja naštetih štirih medijev.

Sicer bo ta teden v Veliki Britaniji potekalo prvo zaslišanje v tožbi Meghan Markle proti Associated Newspapersa, ki je založniška hiša. Njen medij je namreč objavil zasebno pismo Meghan Markle, ki ga je poslala očetu leta 2018, ko je že bila poročena s Harryjem. Že takrat se je odločila, da bo vložila tožbo, zdaj pa se očitno zadeva približuje epilogu. Videli bomo, kakšen bo.

Sicer pa nič čudnega, da sta se odločila prekiniti sodelovanje z omenjenimi tabloidi. Verjetno si zdaj, ko več ne opravljata kraljevih dolžnosti, želita preprosto več zasebnosti.

Priporočamo