Meghan Markle in princ Harry tudi po odhodu iz kraljeve družine deležna kraljeve zaščite in varnosti

Meghan Markle in princ Harry tudi po odhodu iz kraljeve družine deležna kraljeve zaščite in varnosti (foto: Profimedia) Profimedia
28. 1. 2020

Meghan Markle in princ Harry sta nedavno izstopila iz kraljeve družine, a to še ne pomeni, da odslej nimata diplomatske zaščite, kot sta jo bila deležna do zdaj.

Po pisanju ameriške revije People naj bi imela princ Harry in njegova žena Meghan Markle tudi zdaj, ko sta zapustila kraljevo družino, še vedno zagotovljeno enako stopnjo zaščite in varnosti kot sta jo imela do zdaj.

Kot je za People pojasnil Mark Stephens iz londonske odvetniške pisarne Howard Kennedy je to precej običajno v takšnih primerih. "Še vedno bosta deležna kraljeve zaščite, zaradi njunega statusa, ki ga nosita kot člana kraljeve družine."

"To je povsem isto kot tudi v kraljevih družinah v Savdski Arabiji ali Kuvajtu ali Združenih arabskih emiratih. Torej je vse skupaj precej normalno in Meghan in Harry pri tem nista nobeni izjemi."

Meghan in Harry se trenutno mudita v Kanadi, kjer si nameravata ustvariti svoj dom in se ustaliti za nekaj let, kasneje pa se bosta morda vrnila v London, ko se bodo strasti okoli njunega odhoda iz kraljeve družine nekoliko polegle.

Priporočamo