Meghan Markle je prehitela Kate Middleton še na enem področju!

Meghan Markle je prehitela Kate Middleton še na enem področju! (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2019

Britanski časnik The Times je že četrto leto zapored preštel vse javne dogodke, na katerih so se pojavljali člani kraljeve družine in jih razvrstil po njihovi tovrstni "produktivnosti" v letu 2018.

Na zadnjem mjestu je kot članica kraljeve družine z najnižjo udeležbo pristala Kate Middleton - lani se je zgolj 87-krat pojavila na uradnih dogodkih, kar je precej nizko število glede na število dni v letu in glede na dejstvo, da tudi to spada med njene naloge.

Seveda pa ima vojvodinja upravičen razlog za neudeležbo na uradnih dogodkih, saj je lani rodila tretjegaa otroka, princa Louisa. Po porodu si je vzela krajši oddih in se posvetila materinstvu.

Rezultati The Timesa so pokazali, da se je na uradnih dogodkih najpogosteje pojavljala hčerka kraljice Elizabete, princesa Ana, saj se je lani kar 447-krat pojavila v javnosti doma in 71-krat v tujini. No, lahko bi rekli, da ima zanjo leto kar premalo dni.

Princ William se je lani v javnosti pojavil 220-krat, princ Harry pa 193-krat. Kraljica Elizabeta, ki zaradi njene častitljive starosti ne potuje v tujino, se je v domovini udeležila kar 283 raznih dogodkov. Ni si vzela oddiha, razen nekaj prostih dni za božič in veliko noč.

Meghan Markle, sicer najnovejša članica družine, se je po poroki, ki je bila maja lani, udeležila 45 uradnih dogodkov, v tujini pa se je pojavila 51-krat. Največ tovrstnih obveznosti je imela zaradi uradnega potovanja v Avstralijo in Oceanijo.

Priporočamo