Meghan Markle je v poročno obleko všila košček modre obleke, ki jo je nosila na prvem zmenku s princem Harryjem

Meghan Markle je v poročno obleko všila košček modre obleke, ki jo je nosila na prvem zmenku s princem Harryjem (foto: Profimedia) Profimedia
24. 9. 2018

O poročni obleki, ki jo je 19. maja nosila vojvodinja Meghan Markle še vedno odmeva, zdaj pa je na dan prišlo še nekaj podrobnosti.

Poročno obleko, ki je ostala skrivnost do zadnjega trenutka, je oblikovala priznana britanska modna oblikovalka Clare Waight Keller, ki je lani postala prva ženska umetniška direktorica francoske modne hiše Givenchy. Na tančici so upodobljene rastline, ki predstavljajo vseh 53 držav britanskega Commonwealtha. Tančico je na mestu držala diamantna tiara kraljice Mary v obliki traku, ki jo je nevesti posodila Elizabeta II. Diamantni trak je bil izdelan leta 1932, osrednja broška pa je iz leta 1893.

V novem dokumentarnem film, Queen of the World, pa je Meghan Markle o svoji obleki razkrila še nekaj podrobnosti. "Harry je bil zares presrečen, ko je videl kakšno obleko sem izbrala in mislim, da je bilo pri ostalih članih družine enako," je povedala Meghan.

Med intervjujem je Meghan razkrila tudi to, da je bil v njeni poročni obleki všit del modre obleke, ki jo je nosila na prvem zmenku s princem Harryjem. "Nekje tukaj bi moral biti mali modri košček obleke," je med intervjujem razlagala Meghan. 

Številne je takšna gesta lepe vojvodinje močno ganila, njuna ljubezenska pravljica pa je tako videti zares še bolj pravljična.

Priporočamo