Meghan Markle mora spoštovati stroga pravila, te hrane se ne sme niti dotakniti

Meghan Markle mora spoštovati stroga pravila, te hrane se ne sme niti dotakniti (foto: Profimedia) Profimedia
27. 6. 2018

Meghan Markle mora na britanskem kraljevem dvoru spoštovati številna kraljeva pravila, posebna pravila pa veljajo tudi pri prehrani.

Na britanskem kraljevem dvoru veljajo stroga pravila obnašanja, le malokdo pa ve, da obstajajo tudi pravila glede hrane.

"Mi nikoli ne smemo ponuditi hrane, ki vsebuje česen ali pa preveliko količino čebule. Kraljica sovraži vonj česna," je za Daily Mail dejal nekdanji osebni kuhar kraljeve družine Darren McGrady, ki je kuhal za kraljico Elizabeto, kakor tudi za princa Philipa, princeso Diano in princa Williama in Harryja.

Znano je, da kraljica že leta ne uživa določene hrane. Ve se, da ima kraljica izjemno disciplino pri prehrani, predvsem pa ves čas pazi, da se na njenem jedilniku ne znajde preveč ogljikovih hidratov. Poleg česna pa na njenem jedilniku ni niti riža, testenin in krompirja.

Poleg česna pa na kraljevem meniju ne najdemo niti školjk, saj bi lahko izzvale alergijske reakcije, ki bi članom kraljeve družine preprečile, da bi lahko opravljali protokolarne obveznosti.

Britanski mediji poročajo, da je Meghan nekoč oboževala česen, zato ga bo verjetno kar nekoliko pogrešala.

Meghan velja za tisto članico kraljeve družine, ki ji je skoraj vse oproščeno. Na Otoku je hitro postala modna ikona, britanska javnost pa jo že zdaj obožuje v takšni meri kot so nekoč oboževali pokojno princeso Diano.