Nova knjiga o Meghan Markle in princu Harryju buri duhove

Nova knjiga o Meghan Markle in princu Harryju buri duhove (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
25. 7. 2020

Številni so že od začetka zveze Meghan Markel z britanskim princem Harryjem napovedovali, da bodo na dvoru trenja …

In niso se motili, saj naj bi se prve težave, ki jih je Meghan imela z britanskim dvorom, začele komaj štiri dni po veličastni poroki, ki je bila 19. maja leta 2018. Vse podrobnosti je mogoče prebrati v novi knjigi avtorice Lady Colin Campbell, ki nosi naslov Meghan in Harry: Resnična zgodba. V knjigi avtorica govori o seriji dogodkov, ki jih je doživela tudi sama in so jo prepričali, da Meghan ne namerava dolgo ostati na britanskem kraljevem dvoru.

Avtorica knjige sicer pravi, da iz prve roke ve, kako se je kraljeva družina trudila, da bi se Meghan čim bolje počutila v Veliki Britaniji, in jim je bilo veliko do tega, da ostane na dvoru. “Priznam, da sem bila tudi sama navdušena nad Meghan (38), saj je kazalo, da je na dvoru končno zapihal bolj svež veter,” pravi sama Lady Colin Campbell (70). “Tako kot številni sem tudi sama navijala za Meghan in bila raznežena na dan njene poroke s Harryjem (35). Vsi, ki jih poznam, tudi najvišja aristokracija, vsi so navijali za to, da ji uspe. A je kaj hitro postalo jasno, da njena pot ne bo lahka in da se očitno ne bo prilagodila življenju na dvoru,” dodaja pisateljica.

V knjigi pa razkriva, kako se je prvi večji konflikt s kraljevo družino zgodil samo štiri dni po poroki. Takrat so na vrtu Buckinghamske palače priredili vrtno zabavo ob 70-letnici princa Charlesa. Zgodil se je sicer simpatični incident, ko je Harryja napadla čebela, Meghan pa ni mogla zadržati smeha. “Težko rečem, kaj se je zgodilo, a nekaj se je, kar je nakazalo, da bo odnos med Meghan in kraljevo družino težaven. In res je tako.”

Lady Colin Campbell pravi tudi, da ima Meghan politične ambicije in da je to tudi eden od vzrokov, zakaj si je tako zelo želela zapustiti Anglijo in oditi nazaj čez lužo. Njena velika želja naj bi bila, da bi lahko nekega dne kandidirala za predsednico Združenih držav. Avtorica knjige je prepričana, da je Meghan že vseskozi imela pred seboj jasen cilj, zdaj pa je v svoje ambicije vpletla še svojega soproga Harryja.

knjiga, naslovnica

Preden sta svojo zvezo uradno potrdila, sta bila Meghan in Harry 16 mesecev par. Nato je sledila poroka in čez leto dni se jima je rodil sin Archie. Najprej je vse delovalo pravljično, kmalu pa so se pokazale razpoke v odnosu med Meghan in kraljevim dvorom. Svojo odločitev o selitvi najprej v Kanado in nato v Ameriko sta sprejela sama, brez posveta s kraljico. Živita daleč stran od angleškega dvora in povsem po svoje.

princ Harry, Meghan Markle

Ni pa to edina knjiga, ki buri duhove. Še ena se pripravlja, in sicer biografija z naslovom Meghan: Misundestood, ki naj bi izšla novembra. Avtor Sean Smith se že lahko pohvali z biografijami Eda Sheerana, Kim Kardashian in tudi Kate Middleton. Sam pravi, da je prišel na idejo, ko si je pogledal dokumentarni film Harry and Meghan: An Africa Journey, ki so ga prikazovali lani. V knjigi se bo avtor dotaknil življenja Meghan Markle pred Harryjem. In kaj vse se je zanjo spremenilo s poroko. Vsi pričakujejo, da bo prihajajoča biografija samo še napela odnose, ki jih imata Meghan in Harry s kraljevo družino.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story