Meghan Markle poskrbela, da se princ Harry in princ Charles bolje razumeta

Meghan Markle poskrbela, da se princ Harry in princ Charles bolje razumeta (foto: Profimedia) Profimedia
30. 5. 2018

Meghan Markle je kot kaže popolnoma spremenila odnos med princem Harryjem in princem Charlesom.

Poleg ločitve staršev se je moral princ Harry pri 12. letih soočiti še s prezgodnjo smrtjo mame, princese Diane. Šele ob 20. obletnici smrti princese Diane je prvič javno spregovoril, kako je to vplivalo nanj. "Glavo sem skril v pesek in se upiral temu, da bi razmišljal o mami," je dejal v intervjuju.

Po smrti princese Diane so se odnosi med Harryjem in princem Charlesom močno ohladili, Harry ni prenesel očetove nove žene Camille, žalost in potrtost pa je izražal na različne načine. Večkrat so ga paparaci ujeli močno opitega in šele pri 28. letih se je za pomoč obrnil k psihologu. Svojo agresijo pa je reševal s pomočjo boksa.

Harry je za razliko od svojega starejšega brata, princa Williama, bolj odprt in preprost. V javnosti se tako pogosto šali z otroki, se objema z oboževalci kraljeve družine in se močno veseli ob športnih zmagah, ki jih rad spremlja s tribun. Podoben karakter pa ima tudi Meghan Markle, ki velja za preprosto in odprto ter v javnosti nastopa podobno kot Harry. To pa so opazili tudi Britanci, ki verjamejo, da bosta skupaj modernizirala kraljevo družino.

Vse pa se zdi, da je Meghan že pomagala nekoliko zaceliti odnos med Harryjem in Charlesom. Prva gesta se je zgodila že na kraljevi poroki, ko je Charles dobil to čast, da je Meghan pospremil do oltarja. Sledil pa je govor princa Harryja na proslavi 70. rojstnega dne princa Charlesa. "Oče vem, da si me prosil, da danes ne bi bil v središču pozornosti, a moraš mi oprostiti, ker te nisem poslušal. Kakor te nisem poslušal tudi v preteklosti. Prosil sem vse danes prisotne, da se ti zahvalijo za vse tvoje delo in za ves tvoj trud in seveda za vso ljubezen," je med drugim dejal Harry.

Meghan Markle je kot kaže uspela zbližati princa Charlesa in princa Harryja, da sta po vseh teh letih odtujenosti postala nekoliko bolj povezana.