Meghan Markle pred porodom deležna nič kaj prijetnega (a resničnega) odprtega pisma

Meghan Markle pred porodom deležna nič kaj prijetnega (a resničnega) odprtega pisma (foto: Profimedia) Profimedia
2. 4. 2019

Oči ljubiteljev družabne kronike in kraljeve družine so trenutno uprte v vojvodinjo Meghan Markle, saj bo kmalu rodila novega družinskega člana ali članico.

Večina se nas še spomni, kako budno je svetovna javnost spremljala prihod najmlajšega otroka princa Williama in vojvodinje Kate na ta svet. Kate je presenetila marsikoga, ko se je le nekaj ur po porodu pojavila na stopnišču porodnišnice z dojenčkom v naročju. Bila je videti naravnost fantastično in bleščeče, ni delovala nič kaj utrujeno, kar bi bilo naravno in pričakovano.

A Meghan že od prihoda v kraljevo družino jasno daje do znanja, da je drugačnega kova, kar zadeva njen porod (in še marsikaj drugega). V preteklosti je jasno dala do znanja, da si želi roditi stran od budnih oči javnosti. Prav tako ni nujno, da bo rodila v londonski porodnišnici, razmišljala pa naj bi tudi o douli. No, jasno je, da bo zadnjo besedo pri tem imela Meghan sama.

A pred porodom nima miru, čeprav je že na materinskem dopustu in se v zadnjem času ne udeležuje protokolarnih in javnih dogodkov. New York Times je namreč objavil odprto pismo, namenjeno Meghan, ki ga je napisala Chelsea Hirschorn, direktorica britanske firme z izdelki za otroke, ki ima tudi sama tri otroke. V pismu je med drugim zapisala:

"Draga prihodnja kraljeva mamica, kmalu boš rodila enega od najbolj pričakovanih otrok na celem svetu. Od tebe se bo, tako kot od tvojih prednic, pričakovalo, da boš le nekaj ur po porodu z njim paradirala pred bolnišnico. Smehljala se boš in mahala, videti boš sijoče, med tvojimi nogami pa se bo pletla drugačna zgodba. Tvoja frizura bo popolna, mnogi bodo ugibali, kdaj boš zlezla v obleke, ki si jih nosila pred nosečnostjo. Ne bo pa jih zanimalo, kako se počutiš, kakšen izziv te čaka. Mame vemo, kaj te čaka in kako se boš počutila med poziranjem, kako blizu boš temu, da se ponečediš sledi slikanja."

Hirschhornova še zapiše, da se od ženske pričakuje takojšnje zlitje z materinsko vlogo in Meghan opozori, da to ni tako preprosto. Vojvodinjo poziva, naj se izogne vsemu cirkusu okrog prihoda novorojenčka. "Upam, da si boš vzela čas, ki ga potrebuješ, saj vzgoja človeškega bitja zahteva, da se tudi sama počutiš kot človek."

Priporočamo