Meghan Markle je bila malce nerodna in na prisrčen način prekršila protokol

Meghan Markle je bila malce nerodna in na prisrčen način prekršila protokol (foto: Profimedia) Profimedia
27. 10. 2019

Neroden pozdrav se lahko pripeti vsakemu izmed nas – tudi člani kraljeve družine niso izjema!

Prav to se je zgodilo Meghan Markle. Vojvodinja Susseška se je udeležila otvoritvene slovesnosti več dni trajajočega srečanja nadarjenih mladih One World Summit, kjer je doživela manjšo neprijetnost.

V istem trenutku, ko je Kate Robertson (soustanoviteljica One Young World Summit) želela Meghan pozdraviti s priklonom, jo je Meghan hotela objeti, kar je povzročilo nekaj sekund lahke nerodnosti.

Sedaj se odpira vprašanje ali je Meghan, ki je znana po tem, da krši nekatere kraljeve tradicije, dejansko kršila protokol, ker je želela pozdraviti z objemom? Strokovnjak za kraljevi kodeks pravi da ne, da je šlo dejansko samo za slabo izbran čas.

Glede na kraljevi protokol je najbolj spoštljivo počakati, da članica kraljeve družine ponudi stisk roke, dotik ali objem in nato sledimo njenemu zgledu. V tem primeru je Meghan sprožila objem in Kate Robertson je kljub temu, da se je želela prikloniti sledila njenemu zgledu, kar je seveda povsem pravilno.

Tako je nastal neroden položaj, kjer je Meghan gostiteljico, ki se ji je želela prikloniti, objela okrog ramen, medtem ko je ta v na pol čepečem položaju vojvodinjo zgrabila okrog pasu. Meghan je s svojo ponudbo objema želela izraziti poznanstvo, saj pozna Kate Robertson že nekaj let, nastala situacija pa je nasmejala obe vpleteni.

Priporočamo