Meghan Markle v vlogi gostujoče urednice revije Vouge!

Meghan Markle v vlogi gostujoče urednice revije Vouge! (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2019

Meghan Markle, nekdanja ameriška igralka, ki je s poroko v kraljevo družino postala vojvodinja, zopet premika meje: postala je namreč gostujoča urednica legendarne revije Vouge.

Tuji mediji poročajo, da je Meghan še enkrat premaknila mejnike - tokrat na področju modnih revij. Postala je namreč prva članica kraljeve družine, ki se je znašla v tej vlogi.

Pri britanskem Vougu so sprva načrtovali, da bi vojvodinja krasila njihovo naslovnico, a je Meghan to zavrnila. Namesto tega je na naslovnici 15 žensk, ki jih vojvodinja spoštuje in za katere misli, da rušijo pregrade in v svet prinašajo spremembe. Gre za ženske s podorčja politike, športa, za aktivistke in modne poznavalke.

Vouge

Med obrazi septembrske naslovnice, ki se imenuje "Forces for Change ozioma Moči za spremembe so tako Jane Fonda, aktivistka za klimatske spremembe Greta Thunberg, igralka Salma Hayek in številne druge. Obrazi žensk so umeščeni v 15 kvadratov, 16. pa ostaja prazen - s tem je vojvodinja hotela sporočiti, da je lahko vsakdo pozitivna sprememba v svetu.

V novi številki britanskega Vougea bralce čaka tudi intervju Meghan Markle z nekdanjo prvo damo ZDA Michelle Obama. "Biti gostujoča urednica te izdaje je bilo navdihujoče in poučno. Hvaležna sem za to priložnost. Po sedmih mesecih dela sem vesela, da lahko z vami delim, kar smo ustvarili. Hvala vsem, ki so me podprli," je ob tem sporočila vojvodinja.