Meghan ni med top 5 najbolj priljubljenih članov kraljeve družine. Prvi je princ Harry!

Meghan ni med top 5 najbolj priljubljenih članov kraljeve družine. Prvi je princ Harry! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 11. 2018

Revija Vanty Fair je opravila anketo o najbolj priljubljenih članih britanske kraljeve družine. Po njej sodeč imajo ljudje najraje princa Harryja, ki je s prvega mesta "izrinil" svojo babico, kraljico Elizabeto II.

Glede na anketo, v kateri je sodelovalo 3.600 Britancev, je kar 77 odstotkov anketirancev za najbolj simpatičnega izbralo princa Harryja, kraljica pa je s 74 odstotki zasedla drugo mesto. Negativno mnenje o princu je imelo zgolj 7 odstotkov anketirancev, 13 odstotkov pa se jih je izjasnilo za neopredeljene.

Morda bi šlo te rezultate pripisati turneji po Južnem Pacifiku, na katero sta se Meghan in princ Harry odpravila v okviru medenih tednov. Princ William je s 73 odstotki glasov zasedel tretje mesto lestvice popularnosti.

Čeprav je marsikdo potiho pričakoval, da bo Meghan Markle na vrhu te lestvice, je četrto mesto zasedla njena svakinaj Kate Middleton. Prehitel jo je celo upokojeni princ Filip s 56 odstotki glasov. Nova članica kraljeve družina se tako nahaja na 6. mestu, dobila je zgolj 55 odstotkov glasov. Verjetno bi se rezultati bistveno spraševali, če bi namesto Britancev anketirali Američane.