Meghan noče roditi v bolnišnici, v kateri je rodila Lady Diana

Meghan noče roditi v bolnišnici, v kateri je rodila Lady Diana (foto: Profimedia) Profimedia
7. 1. 2019

V britanski kraljevi družini velja običaj, da se potomci rodijo v bolnišnici, po porodu pa mamica z dojenčkom pozira za fotografe. Vojvodinja Meghan Markle pa je hotela tradicijo prekiniti z odločitvijo, da bo rodila doma.

Zdi pa se, da si je premislila in bo vseeno rodila v bolnišnici, ampak po svojih "pravilih". Medtem ko sta pokojna princesa Diana in vojvodinja Kate Middleton rodili v bolnišnici St. Mary, naj bi Meghan roila v Frimley Parku, poroča Daily Mail.

Omenjena bolnišnica se nahaja v bližini nove rezidence kraljevega para v Windsorju, zato Meghan in princ Harry menita, da je to najboljša rešitev, da se izogneta gneči na londonskih cestah. Bolnišnica, v kateri sta rodili Diana in Kate, je oddaljena skoraj 40 kilometrov.

Prejšnjo tradicijo rojevanja v palači je prekinila princesa Diana, mama princa Harryja, ker je mislila, da je porod na domu nevaren in staromoden. Zdaj pa se zdi, da bo Meghan prekinila navado rojevanja v bolnišnici St. Mary. Vojvodinja Kate je svoje tri otroke rodila prav v tej bolnišnici in le nekaj ur po porodu pozirala zbranim fotografom.