Mejaši nov videospot snemali v Avstraliji

Mejaši nov videospot snemali v Avstraliji (foto: ah) ah
4. 4. 2019

Najbolj nenavadna tamburaška skupina, Mejaši so ponovno dokazali, da pri njih ni nič tradicionalno. Fantje, katerih zaščitni znak so kultne all star superge, so spot tokrat posneli kar med turnejo po Avstraliji.

Na 42 stopinjah so preživeli večji del zime, dogodivščine pa so vestno snemali in jih zmontirali v video spot.

»Pesem govori seveda o ljubezni in o tem, da smo mi srečne budale, pijane od ljubezni (smeh). In res je tako. Nič nebi bilo brez ljubezni in naš Nikola je z Denisom Dumančičem spesnil Blago Namo, ki je pravzaprav oda ljubezni na naš način.«,  so o pesmi povedali zabavni fantje, ki so zasloveli s hitom Zorica.

Fantje že nekaj let pozimi odletijo v daljne dežele, Avstralija jim je zaradi klime najbolj všeč. Ko so obiskali Kanado, se jim nizke temperature niso zdele tako zelo zabavne. So pa se tokrat morda malo razvadili v dobrem mesecu dni, saj pravijo, da bi pomlad kar preskočili in šli na poletje:

»Najbolj smo veseli tega, da smo kljub naporu, ki ga prinaša turneja uspeli posneti video in ga zapakirali v tri minute. Turneje so resnično naporne, saj menjamo mesta na dan/dva, zelo malo je spanja, zelo veliko koncertov ... To bo najlepši spomin na naš nor, enomesečni »maturantski« izlet po Avstraliji. Na 42 stopinjah smo pričakali tako božič kot novo leto, spoznali smo čudovite ljudi, nastopali pred fenomenalno publiko in se zabavali bolj kot kadarkoli v življenju.

Če se naš vpraša, lahko tole pomlad preskočimo in kar nadaljujemo s poletjem.«, so potovanje po daljni Avstraliji opisali Mejaši.