Mel B se je dolgo pretvarjala, da je njen zakon idiličen, sedaj se ločuje od nasilneža

Po ločitvi namerava več časa preživljati s svojo mamo Andreo in sestro Danielle.   (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
22. 4. 2017

Mel B, ki ji je pred kratkim umrl oče, je zaradi nepremostljivih razlik po slabih desetih letih zakona vložila zahtevo za ločitev od Stephena Belafonteja. Nekdanja spajsica se je namreč naveličala obiskov zakonske svetovalnice in pretvarjanja, da je srečna.

V torek, 21. marca, smo dobili uradno potrditev, da se angleška glasbenica, televizijska voditeljica, plesalka, igralka, pisateljica in model Melanie Brown, bolj znana kot Mel B, ločuje od filmskega producenta Stephena Belafonteja.

Enainštiridesetletna zvezdnica, ki je nekoč blestela kot članica izredno uspešne dekliške zasedbe Spice Girls, se menda že kar nekaj časa zaveda, da njen zakon ne funkcionira tako, kot bi moral, zaradi nedavne smrti svojega očeta Martina, ki je izgubil bitko z rakom, pa je še enkrat dobro razmislila o vsem skupaj in se odločila za razvezo.

Kot uradni razlog za ločitev, do katere je prišlo po slabih desetih letih, je navedla nepremostljive razlike, večina britanskih medijev pa poroča o tem, da sta se Mel in Stephen prepirala predvsem zaradi njenega bogastva, ki ga ocenjujejo na 40 milijonov funtov.

"Denar je bil tema številnih prepirov, smrt očeta pa je bila tista, ki je Mel odprla oči. Prvič v desetih letih se je odločila, da bo svojo družino postavila na prvo mesto. Nobena skrivnost ni, da ga njeni niso marali. Zdaj se poskuša povezati s svojo družino in si urediti življenje," je povedala neimenovana oseba, ki je glasbenici blizu, in dodala, da si Mel želi preživljati več časa s svojo mamo Andreo in sestro Danielle.

Mel B

Obiskovala sta zakonskega terapevta

Ker je Mel še pred približno dvema mesecema na Instagramu objavila ganljivo sporočilo, namenjeno njenemu možu, nihče ni niti slutil, da se njen zakon bliža koncu. A očitno se je zvezdnica le pretvarjala, da bi javnost dobila vtis, da je vse idilično.

Zdaj pa počasi postaja jasno, da njeno zakonsko življenje ni bilo niti približno tako idilično, kot ga je prikazovala, ampak ravno nasprotno, zaznamovano naj bi bilo z njegovo nezvestobo in nasiljem v družini. Po pisanju nekaterih otoških medijev sta 'polovico časa preživela v zakonski svetovalnici'.

Mel, ki se je naveličala obiskov pri terapevtu, je menda že dve leti razmišljala o ločitvi. Ko je s svojimi družinskimi člani in prijateljicami iz nekdanje skupine delila novico, da se namerava ločiti, je dobila veliko odobravanja in podporo. Njene bližnje skrbi le to, da ji bo Stephen na sodišču poskušal pobrati čim večji del bogastva. Ker trenutno oba živita v Los Angelesu, Mel upa, da bosta skupaj skrbela za petletno hčerkico Madison.

Neusmiljen nasilnež

Prve težave v njunem zakonu so se začele pojavljati že pred tremi leti. Takrat so začele krožiti govorice, da je Stephen fizično napadel Mel, ko se je kot članica žirije šova X Factor na snemanju pojavila z modricami in praskami na rokah ter obrazu.

Mediji so se tedaj razpisali o tem, da je Stephena zapustila, še preden je zaradi bolečin v trebuhu pristala v bolnišnici in zaradi tega zamudila nekaj nastopov v živo, ki so jih imeli kandidati v omenjenem šovu. Ko se je vrnila v oddajo, je bila polna poškodb, a Stephen je vztrajno zanikal vse obtožbe, povezane z nasiljem v družini, zakonca pa sta kmalu rešila svoje težave.

Stephen pa se takrat ni prvič srečal z obtožbami za nasilje v družini. Leta 2007, kmalu po poroki, se je namreč začelo govoriti, da je 41-letnik leta 2003 fizično napadel svoje tedanje dekle Nicole Contreras, s katero ima danes 13-letno hčerko Giselle.

Stephen, ki je nekoč pred svojim domom z opeko ubil raco, je napad, zaradi katerega je na kraj dogodka prišla policija, pred sodiščem priznal in pojasnil, da je bil v vinjenem stanju. Prizanesljivi sodnik mu je namesto zaporne kazni naložil obiskovanje tečaja za obvladovanje besa, ki ga je po pogostih prekinitvah zaključil šele leta 2005.

Mel B

Pet let pozneje, ko se je z Mel zabaval v luksuznem londonskem hotelu The May Fair, se je zapletel v pretep, ki se je končal tako, da je neki moški pristal v bolnišnici. Njegova bodoča bivša žena ga je takrat branila s trditvami, da se je stepel v samoobrambi. Prav nič pa ga ni branil njegov brat Jeremiah Stansbury, ki ga je pred tremi leti označil za 'neusmiljenega nasilneža' in Mel svetoval, naj ga zapusti. In ta je po treh letih to tudi storila. Bolje pozno kot nikoli.

Priporočamo