Melania Trump je v Beli hiši pustila svojo sled, a vsi niso zadovoljni: Dežurni kritiki spet "v luftu"

Melania Trump je v Beli hiši pustila svojo sled, a vsi niso zadovoljni: Dežurni kritiki spet "v luftu" (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2020

Prva dama ZDA se je lotila enega od simbolov bele hiše, znamenitega vrta, imenovanega Rose garden.

Sklenila je, da ga bo uredila po svojem okusu. Znameniti Rose garden je sicer pred 59 leti po svojih željah uredila nekdanja legendarna prva dama, Jackie Kennedy. Lea 1961 je namreč takratni predsednik ZDA najel znamenitega vrtnarja Mellona, ki mu je pri oblikovanju vrta pomagala prav Jackie. Ta je bila navdušena nad tulipani, vrtnicami, magnolijami in drevesi japonske črešnje.

tulipani

A Melania se je odločila za bolj minimalističen videz vrta, zato je dala odstraniti nekaj dreves. Vrt je zdaj videti povsem drugačen, še posebej bode v oči dejstvo, da je odstranila tulipane in jih zamenjala z drugačnim, bolj diskretnim cvetjem.

lilije

Vsi pa nad potezo prve dame ZDA niso bili navdušeni, saj so twitter preplavile kritike v stilu: "Uničen je!", "Raj je spremenjen v parkirišče", "Kdo še dandanes podira drevje?", in podobno. Drugim je spet minimalizem zelo všeč in se jim preureditev vrta zdi dobra.

vrt

Jasno je, da ni mogoče zadovoljiti vseh okusov, a Melanija je pokazala pogum in se odločila za drugačno ureditev, kljub temu, da se je najverjetneje zavedala, da bo njeno dejanje naletelo na kritike.

Priporočamo