Melania Trump je v vlogi prve dame edinstvena!

Melania Trump je v vlogi prve dame edinstvena! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
22. 1. 2018

Pred dobrim letom dni, natančneje 20. januarja 2017, na inavguraciji 45. predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa, je bil tudi za Slovenijo zgodovinski dan. Slovenka Melania Trump je postala prva dama ZDA in kakorkoli obrnemo v svetovnem pogledu, najbolj vplivna Slovenka na sončni strani Alp.

Manekenski videz in Melanijina modna eleganca sta v trenutku osvojila prav vse svetovne medije, ki prvo damo Amerike spremljajo na vsakem koraku in o njej v primerjavi z zapisi o njenem možu Donaldu pišejo zgolj v superlativih. Vloga prve dame, ki je bila Melanii namenjena po zmagi moža, ima med Američani poseben pomen.

Od žene ameriškega predsednika se namreč pričakuje, da predstavlja Ameriko na najvišji ravni, in sicer tako na domačem kot tujem političnem parketu. V prvem letu se je Melania v odgovorni vlogi prve dame izkazala, saj združuje žensko dostojanstvenost, lepoto in inteligenco. Ne gre se torej čuditi svetovnim in ameriškim raziskavam, ki so v drugi polovici leta 2017 pokazale, da je priljubljenost Melanie neverjetna in veliko večja od peiljubljenosti njenega moža.

Melania je po Louise Adams namreč druga ameriška prva dama, rojena v tujini, in prva, ki prihaja iz bivše socialistične države. Da bo Melania vlogo prve dame opravljala na svojstven način, je dokazala takoj ob uradnem ustoličenju novega predsednika ZDA, ko se kot prva v 200-letni zgodovini ni vselila v Belo hišo na dan inavguracije. Vzrok je bilo šolanje sina Barrona Trumpa. S to odločitvijo oz. nepričakovano potezo je v trenutku prevzela prav vse, saj skrbi za družino prva dama Amerike daje velik pomen, in to je lastnost, ki jo Američani nadvse cenijo in spoštujejo.

V vlogi prve dame – EDINSTVENA!

Prihod Melanie v Belo hišo najverjetneje ostaja njen največji izziv, a je tudi tu dokazala, da je edinstvena, saj je v minulih prazničnih dneh mogočnemu belemu templju oz. predsedniškemu domu enega od najbolj vplivnih ljudi na svetu s skrbno izbranimi okraski vnesla toplino domačnosti, ki je navdušila še največje kritike Trumpa.

V enem od zadnjih intervjujev je Melania izjavila, da vedno rada deli svoje poglede in mnenja z možem, ter dodala, da jo ta včasih tudi posluša in upošteva. V svetovnih medijih se od same izvolitve predsednika pojavlja morje zgodb o zakoncih Trump. A za zdaj te po videnem ostajajo le govorice brez oprijemljivih temeljev in dokazov, ki jih sam predsednik ZDA v trenutku označi kot popolne laži in izmišljotine.

Zadnjo knjigo z naslovom Ogenj in bes, ki opisuje vedenje Donalda Trumpa med predsedniško kampanjo, njegove odnose s sodelavci in osebjem v Beli hiši ter samo zasebno življenje zakoncev Trump, je predsedniški par prek svojih odvetnikov označil kot neresnično, ki škodujejo svetovnemu ugledu predsedniškega para oz. celotne družine Trump.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Profimedia