Melania Trump: Kako naprej - ločitev ali življenje po starem?

Vse oči so uprte v Melanio, kakšno bo njeno življenje po tem, ko ne bo več prva dama Amerike. (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
13. 12. 2020

Ena od najbolj vročih tem svetovne politike so seveda volitve za ameriškega predsednika. Čeprav je dosedanji predsednik Donald Trump verjel v zmago, se mu je ta izmuznila iz rok, česar sicer ne misli priznati tako zlahka …

Nas pa bolj kot vse zanima, kaj bo počela prva dama, 50-letna Melania Trump, ko bo odšla iz Bele hiše in bo njeno mesto zasedla soproga novoizvoljenega predsednika Joa Bidna, 69-letna Jill. Donald Trump sicer poraza še vedno ne želi priznati, Melania pa baje daje vse od sebe, da bi ga prepričala, da je vendarle prišel čas, ko je poraz treba priznati.

Kakor pravi nekdanja asistentka prve dame Omarosa Manifault Newman, pa naj bi bil tudi odnos med zakoncema zelo skrhan. Tuji mediji pišejo, da sta obe nekdanji asistentki, tako Omarosa kot Stephanie Wolkoff, izjavili, da naj bi Melania komaj čakala, da lahko odide iz Bele hiše. Po njunih besedah naj bi bila na obzorju tudi ločitev.

Melania Trump

Melania odšteva minute, ko Donald ne bo več predsednik in bo posle predal nasledniku. Takrat bi se lahko ločila, kajti to bi, medtem ko je bil predsednik, storila velike težje," komentirata asistentki in pravita, da je bil njun zakon pravzaprav 'transakcijski'. Donald bo v Beli hiši še do 20. januarja 2021. O ločitvi se je v medijih že veliko pisalo, čeprav ne Donald ne Melania nista nikoli priznala, da bi v njunem zakonu kakorkoli škripalo.

Vzporedno pa so se v javnosti pojavljale različne teorije zarote, po eni različici naj bi bila Melania v Beli hiši kar pod prisilo. Zato naj bi v javnosti prva dama vedno odbijala pristne dotike s soprogom. Kaj je res in kaj ne, bomo nekoč izvedeli, zdaj pa so to vse le ugibanja. Asistentka Stephanie je vso svojo resnico povedala v knjigi Melania in jaz. V njej piše, da zakonca nista niti iskrena niti lojalna. "Če bo treba, vas bosta uničila. Sama sem naredila napako, ki mi je spremenila življenje. Še vedno sem delala za Melanio v Beli hiši, čeprav je bila klima zelo slaba, a sem verjela, da lahko nekaj storim in izboljšam vse skupaj. Nikar ne ponavljajte mojih napak. Amerika, zbudi se!", je le en od izsekov iz njene knjige.

Donald se je z Melanio poročil 2. januarja 2005, spoznala pa sta se na neki zabavi, in sicer že sedem let prej. Takrat je bil on uspešen podjetnik, Melania pa manekenka, ki se je preskušala v svetu mode. V javnost nikoli niso prišle podrobnosti predporočne pogodbe. Donald je le dejal, da je lepo, ker je podpisala to pogodbo, in da se zaveda, da jo on res mora imeti. Pred Melanio je bil Donald poročen dvakrat, z Ivano Trump (71), s katero ima tri otroke: Ivanko (39), Donalda ml. (42) in Erica (36), ter z Marlo Maples (57), s katero ima hčerko Tiffany (27). V zakonu z Melanio pa se je rodil sin Barron (14).

Donald Trump

Seveda se o tej predporočni pogodbi na veliko govori. Tako je na primer novinarka Washington Posta Mary Jordan v svoji knjigi The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump zapisala, da je bil glavni motiv predporočne pogodbe, da bi Melania zaščitila sina Barrona. Tako naj bi imel enake pravice kot vsi starejši Donaldovi otroci. Verjetno pa je, da če se ločita, bo skrbnica 14-letnega Barrona postala Melania, ki bi v tem primeru dobila tudi zajeten kup denarja.

Ko se je Donald ločil od prve soproge, je ta dobila 10 milijonov dolarjev in 650 tisoč za otroke. Dobila pa je tudi stanovanje v New Yorku in vilo v Connecticutu. Njegova druga soproga Marla je ob ločitvi dobila le dva milijona dolarjev, Melania pa bi ob ločitvi verjetno dobila znatno več.

Avtorica knjige Mary Jordan pravi, da bi Melania dobila veliko več, saj Donald dobro ve, na kakšno življenje je navajena. Obdržala pa naj bi tudi ves nakit, ki ga je dobila v zakonu. In kje naj bi živela po tem, ko bo odšla iz Bele hiše? V penthousu Trump Towerja v New Yorku ali v sončnem Palm Beachu na Floridi, kjer ima Trump letovišče Mar-a-Lago? "Mislim, da bo živela tako, kot preden se je preselila v Belo hišo. Najverjetneje bo razpeta med New Yorkom in Florido," pravi zgodovinarka Katherine Jellison, profesorica univerze v Ohiu, ki preučuje življenje prve dame. A na razplet bomo seveda morali počakati, saj so vse to le ugibanja in predvidevanja.

Napisala: Sandra Bratuša //Fotografije:Profimedia

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story