Melania Trump manj potratna kot Michelle Obama

Vir: Lea
18. 11. 2017

Melania Trump ni le žrtev kritik v tisku, številni o njej pišejo pohvale, predvsem o tem, kako premišljena je pri izbiri svojih pomočnikov. Marsikoga preseneča, da je lepotica slovenskega rodu v resnici veliko preprostejša od svoje predhodnice Michelle Obama. Melania je očitno nadvse skromna – po predsedniško!

Na prvi pogled se morda zdi drugače, a analitiki in privrženci ameriškega predsedniškega para ugotavljajo, da so stroški prve dame v prvih devetih mesecih 'predsedovanja' kot kapljica v morje v primerjavi s tem, kar je zapravila Michelle Obama. Viri namreč potrjujejo, da je njen soprog Donald zaradi finančne žilice tudi zasebno precej neizprosen možakar. Poročila iz Bele hiše kažejo, da je število Melanijinih pomočnikov zmanjšal s 16 na le štiri in s tem prihranil kar nekaj davkoplačevalskega denarja.

Predsednik osebno ima ob sebi kar 110 članov ekipe manj, kot jih je imel Barack Obama, in s tem bo privarčeval kar 22 milijonov dolarjev v enem mandatu. Pa poglejmo: letni strošek za Michelline pomočnike je znašal več kot milijon dolarjev, medtem ko za Melanijine odštejejo pičlih 480 tisoč. Je pa res, da ima poleg teh štirih tesnih sodelavcev še pet pomočnikov na plačilni listi, torej skupaj deset – a še vedno precej manj od rekordnih 24, ki jih je v prejšnjem mandatu zaposlila Obamova. S številno ekipo ji je takoj za petami Hillary Clinton s takrat 19 zaposlenimi, nato pa Laura Bush z enim manj. "Še najbolj se ji približa Pat Nixon ali Bess Truman," pripoveduje eden izmed najbolj poznanih zgodovinarjev in poznavalcev ameriških prvih dam.

katera je bolj potratna?

Prepričan je, da je eden izmed razlogov za njeno skromnost to, da ni političarka in nima potrebe po večjih stvareh kot njene predhodnice. Skromnost dame slovenskih korenin njeni predstavniki za javnost lepo pojasnijo. "Ob vseh stvareh, ki jih počne, je izjemno previdna pri zaposlovanju. Osredotoča se na kvaliteto, ne kvantiteto, predvsem pa daje prednost sposobnostim zaposlenih, saj želi med predsedovanjem doseči največ, kar lahko. Želi si, da bi kot ekipa delovali složno," so polni lepih besed. Tudi to, da želi biti odgovorna, kam odide denar davkoplačevalcev, povedo – kar jo predstavi v povsem drugačni luči.

Priporočamo