Melania Trump: Največja zaupnica prve dame ZDA je sestra Ines

Melania Trump: Največja zaupnica prve dame ZDA je sestra Ines (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
11. 3. 2017

Melania Trump v teh dneh začenja krojiti svojo pot kot ameriška prva dama in izbira imena, ki bodo ustvarjala krog njenih najožjih zaupnikov in svetovalcev. Čeprav je vse življenje živela le nekaj korakov od nje, ji neomajno podporo daje njej na las podobno skrivnostno dekle, v zadnjih letih skrito očem javnosti. Ines Knaus je namreč velika uganka, ki se šele zdaj začenja razpletati ...

Medtem ko novopečeni predsednik dviga prah z opravki v Washingtonu, se njegova soproga Melania sooča z nič kaj prijetno javno podobo. Njena najtesnejša prijateljica in zdaj verjetno tudi največja zaupnica postaja sestra Ines Knauss, o kateri je znano le malega. Melania jo je omenila na julijski republikanski konvenciji. "Je izjemna ženska," je takrat dejala.

Ines je njena dve leti starejša sestra, ki prebiva le nekaj ulic stran od newyorškega Trump Towerja, v dva milijona ameriških zelencev vrednem enosobnem apartmaju v lasti Trumpove organizacije. Leta 2005 je bila njena poročna družica, in to je bilo tudi ena izmed njenih zadnjih pojavljanj v ameriških medijih do zdaj, ko dekle slovenskih korenin spet buri duhove.

V ozadju se je držala že med kampanjo, tudi njenih fotografij je zanemarljivo malo in profili na družbenih omrežjih so zaklenjeni pred javnostjo (z izjemo Facebooka, kjer si lahko oči napasemo na nekaj redkih intimnih družinskih fotografijah prve dame, ki jo preprosto označi s črko 'M', pa njune mame iz leta 1972, nekaj redkih, zgodnjih utrinkov sestrine manekenske kariere in nogometno obarvanega vzdušja iz nečakovega, torej Barronovega slavja za deseti rojstni dan).

Odveč je torej trditi, da je Ines zagovornica zasebnega življenja in hkrati tudi nasprotnica medijske vojne, ki jo Trumpova zakonca še kar vztrajno bijeta. "Tega nisem vedela, dokler nisem prebrala tega članka," je s sarkazmom napisala pod tisto odmevno novico, ki jo je razplamtel obstoj njunega 50-letnega polbrata. "Z Melanio sta si zelo blizu," zdaj medijem pripoveduje filantropinja Audrey Gruss, ki je lepotico Ines spoznala že pred desetimi leti. "Presenetila me je z ljubko osebnostjo in izjemno kreativnostjo." Z ustvarjalnostjo se je poskušala prebiti v modno oblikovanje. Vsaj tako trdi pariški fotograf, ki mu je uspelo ovekovečiti Melanio v evinem kostumu in ustvariti nekaj kontroverznih fotografij, ki jih tisk kar ne more pozabiti: "Ines si je resnično želela okusiti svet mode, vendar ni vedela, kako prodreti.

Ni takšna kot druga dekleta, ki jih srečaš tam. Ne vede se kot kraljica." Ko se bo Melania ob koncu Barronovega šolskega leta pridružila možu Donaldu v Beli hiši, tako ne bo zapustila le prestižne newyorške rezidence, ki je bila njen dom več kot 12 let, temveč bo izgubila tudi bližino sestre, s katero sta blizu živeli skoraj vse življenje. Razen če nas lepotici presenetita s skupno selitvijo na jug, kot je storila predsednikova starejša hči Ivanka Trump, za katero je po izvolitvi Washington postal novo domače okolje.

Priporočamo