Melania Trump obiskala otroško bolnišnico v Miamiju

Melania Trump obiskala otroško bolnišnico v Miamiju (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
18. 2. 2019

Prva dama ZDA Melania Trump je obiskala otroško bolnišnico Nicklaus v Miamiju in svečano odprla nov vrt in obnovljeno nadstropje za intenzivno nego na kardiološkem oddelku bolnišnice. Ob tem je pohvalila velikodušne donacije okoliških bogatašev, brez katerih napredek ne bi bil mogoč.

Nov terapevtski vrt bolnišnice nosi ime po Mortonu in Lindi Bouchard, pacientom in obiskovalcem pa bo nudil prostor za tolažbo in lajšanje bolečin. Nadstropje za intenzivno nego pa je poimenovano po Kiki Esrick in njeni fundaciji "Dream".

Bolnišnica Nicklaus je edina na jugu Floride, ki je specializirana za otroke. Osnovni steber pobude prve dame Bodi najboljši je ravno dobrobit otrok.

"Zaradi velikodušnih donacij ljudi, kot so Morton in Linda Bouchard in Kiki Esrick iz fundacije Dream lahko bolnišnice ponujajo več nege in tolažbe otrokom, ki se borijo, da jim bo bolje," je dejala Trumpova.

Po otvoritvah se je udeležila svečane izpustitve metuljev skupaj z Barbaro Nicklaus, soprogo znanega igralca golfa Jacka Nicklausa in mladima bolnikoma.

Njen mož, predsednik ZDA Donald Trump, je prav tako v Miamiju, kjer bo pred univerzitetnimi študenti govoril predvidoma o Venezueli.

Značke: Melania Trump

Priporočamo