Melania Trump očarala princa Harryja

Melania Trump očarala princa Harryja (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
7. 10. 2017

Nedavni dobrodelni dogodek Igre nepremagljivih je bil prava paša za oči, saj so se tam zbrali člani kraljeve družine in politične smetane. V čast vojaškim veteranom so bili na enem mestu veliki trije: princ Harry, ameriška prva dama Melania in kanadski premier Justin Trudeau. Bolj kot na dogajanje samo je tabloidom pozornost ušla na mladega prestolonaslednika in njegovo izbranko. Zakaj nista bila opažena skupaj in s čim mu je uspelo očarati slovensko lepotico?

Igre nepremagljivih so nastale po zamisli nekdanjega vojaka Harryja in danes na njih poškodovani vojaki tekmujejo v paraolimpijskih športih. To, da je do ušes zaljubljen parček na dogodku sedel kar tri vrste in 18 sedežev stran drug od drugega, je znova dvignilo mnogo prahu. Javnost je namreč predvidevala, da bo njuno prvo skupno pojavljanje v javnosti preseglo vsa pričakovanja.

A ker Meghan ni kraljeve krvi, bi bila to kršitev protokola – da sedi v istem predelu kot princ Harry, ameriška prva dama Melania in kanadski predsednik vlade Justin Trudeau. Je pa res, da tudi organizatorji niso želeli žarometov z atletov preusmeriti na novopečeni parček. Meghan je ob sebi nenehno imela kraljevega varnostnika, ki je skrbel za njeno nemoteno opazovanje iger. Strokovnjaki menijo, da ta korak odstopa od običajev in dokazuje, da jo že obravnavajo kot članico kraljeve družine, čeprav to še ni čisto zares postala.

Zaradi varnostnika so se pojavila še natolcevanja, da lahko v kratkem pričakujemo še razglasitev zaroke, po njej pa prvo pristno pojavljanje v javnosti (zaročnega prstana na njenih rokah po 14 mesecih zveze žal še ni mogoče opaziti). Po uro in pol trajajočem dogodku je Harry imel inspiracijski govor in se – tokrat z Meghan ob boku – podal domov. "Igre nepremagljivih so posvečene moškim in ženskam, ki so se borili za svojo domovino, se ob tem spopadli s številnimi težavami in jih fizične in mentalne poškodbe niso ustavile in živijo polno življenje. Posvečene so družinam in prijateljem, ki so se spoprijeli s šokom in jih sprejeli, brezpogojno podprli in jim stali ob strani ob dolgi rehabilitaciji." Harry je želel najti svetlo luč za veterane in pokazati spoštovanje. S kar 550 tekmovalci iz 17 držav, ki tekmujejo v 12 različnih športih, je želel navdihniti ljudi, da sledijo njegovemu optimizmu.

Čeprav rdečelasec čas pogosto preživlja v najemniški rezidenci Meghan Markle v elitnem predmestju Toronta, kjer ona snema odvetniško serijo Nepremagljivi dvojec, je ceremonije zaradi varnosti preživljal v enem izmed tamkajšnjih hotelov. Kot trdijo zanesljivi viri, naj bi si Marklova v bližnji prihodnosti obetala veliko več skupaj preživetega časa v Londonu. Zato naj bi celo prodala avto, ki v angleški prestolnici nebi služil svojemu namenu.

Kakšno vlogo je imela Melania?

Prva ameriška dama je v soboto spodbujala predstavnike ameriških ekip, da se borijo v tekmovalnem duhu in domov prinesejo zlato. V čast jim je glasno ploskala in jih naslovila z narodnimi heroji: "V imenu svojega moža in države bi se želela zahvaliti vam in vašim družinam za vse žrtvovanje za varnost države." Trumpova boljša polovica je čas posvetila tudi rokovanju in fotografiranju s heroji, še preden je odšla na srečanje s kanadskim ministrom. Je bila pa njena primarna naloga, da se ob prihodu v soboto zglasi na prvem srečanju s princem Harryjem. Donald je bil namreč odsoten in je konec tedna preživel v svojem golf klubu v New Jerseyju.

Priporočamo