Melania Trump: Postala bo modna ikona

Melania Trump: Postala bo modna ikona (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
23. 11. 2016

Nekateri so bolj, drugi manj presenečeni nad izbiro novega para, ki se bo januarja vselil v najbolj znamenito washingtonsko hišo. Soproga razvpitega poslovneža, zdaj predsednika Združenih držav Amerike, je dekle slovenskih korenin, katere glavna želja je kot prva dama pomagati ženskam in otrokom v stiski.

Odhaja v boj proti spletnemu nasilju, a uganka, ki pesti javnost, je, kako in ali ji bo uspelo nadomestiti karizmatično ljubljenko ameriških src Michelle Obama ...

Rojena natanko leta 1970 še v takratni Jugoslaviji zdaj postaja prva na tujem rojena predsednikova žena po Louisi Adams, soprogi Johna Adamsa, čigar začetek predsedovanja sega slabi dve stoletji v zgodovino.

"Sem imigrantka in naj povem, da nihče ne ceni svobode in priložnosti, ki jih ponuja Amerika, bolj kot jaz." Razen nekaj (ne)resničnih medijskih natolcevanj, pa še to v zadnjem času, ko je bitka za stolček postala neusmiljena in so v tisku izobesili prav vsak spodrsljaj nje in soproga, o lepotici pravzaprav ne vemo veliko – vsa leta od prihoda v New York City v 1996, katerega 'legitimnost' še vedno ostaja pod vprašanjem, se je spretno skrivala pred žarometi (le tu in tam se je pojavila ob boku Donalda na kakšni podelitvi nagrad ali modni reviji), pa tudi med kampanjo se je po tistem spodrsljaju na republikanski konvenciji v juliju, ko je imela na las podoben govor kot Michelle Obama, raje umaknila v varno zavetje marmornato okrašenega Trump Towerja.

"Barron je mali Donald"

Obiskuje zasebno šolo v New Yorku, tekoče govori dva jezika, edem je slovenski. Kljub rosnim desetim letom že stopa po stopinjah svojega očeta – je strasten igralec bejzbola in golfa, rad se oblači v smokinge, Melania pa ga ljubkovalno kliče 'mali Donald': "Je močnega uma, zelo pameten fant. Izjemno odgovoren, samostojen in ve, kaj hoče – ima svoje mnenje, zato se občasno pogovarjava o politiki in življenju nasploh. Ima veliko prednosti in zavedava se, kako srečni smo lahko."

Melanijina časovnica

Usodna za poznanstvo para je bila zabava v sklopu newyorškega tedna mode, katere se je Donald udeležil še zaprisežen zvestobi svoji drugi soprogi, Marli Maples. Sprva Melania ni podlegla njegovim čarom, celo zavračala je njegove prošnje za telefonsko številko (takrat je bila stara 28, on 52): "Nisem dekle, ki bi številko zaupalo komurkoli," je pozneje dejala časniku New York Times in tudi to, da je ni prepričal na prvi pogled: "Med nama se je ustvarila dobra energija, vendar nič posebnega. Verjetno je to opazil." Pa vendar je leto pozneje, torej leta 1999, novica o njunem razmerju izbruhnila v tisku, skupaj sta se v javnosti pokazala šele leto po tem. Po zaroki sta usodni da dahnila leta 2005 na poroki v floridskem Palm Beachu (z gosti, kot so Heidi Klum, Simon Cowell, še takratna senatorka Hillary Clinton in nekdanji predsednik Bill Clinton), ki je bila velik finančni zalogaj (Melanio je oblekel Christian Dior, obleka je bila vredna 200 tisoč zelencev) in so jo spremljali svetovni mediji. V tretje gre očitno rado – postala je že tretja Donaldova zakonska partnerica.

Bo nadaljevala skrb za vrtiček?

Bela hiša na aveniji Pennsylvania premore idiličen vrt, običajno skrit očem javnosti. Michelle Obama je v času moževega prvega mandata odprla svoj del, da bi prispevala k zdravemu življenju. Z njeno pomočjo se je spremenil v domačen vrt z mizami, klopcami, vrtno utico in kamnom, ki nosi zapis: "Kuhinjski vrt je leta 2009 ustanovila prva dama Michelle Obama v upanju, da bi ustvarili bolj zdravo okolje za naše okolje." Ali se bo uglajena Melania odločila za nadaljevanje tradicije in si tudi sama nadela vrtnarske rokavice, še ni znano, ji pa bosta v tem primeru pomagala dva človeka, odgovorna za biokotiček: Jim Adams, nadzorni hortikulturnik, že 15 let član osebja, in Debra Eschmeyer, izvršna direktorica Michellinega vrtnarskega projekta Let's move.

Cosmopolitan

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Cosmopolitan47/2016

Naročite se na revijo Cosmopolitan:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo