Melania Trump (spet) tarča kritikov, preverite, kaj so ji tokrat zamerili

Melania Trump (spet) tarča kritikov, preverite, kaj so ji tokrat zamerili (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2020

Kmalu bivša prva dama se je ob obisku bolnišničnega oddelka, na katerem se zdravijo hudo bolni otroci, znašla na "tarči" kritikov, ki so ji zamerili eno njeno potezo.

Po tem, ko je na predsedniških volitvah v ZDA zmago odnesel Joe Biden, dosedanji predsednik Donald Trump in njegova družina štejejo dneve do odhoda iz Bele hiše. A do takrat še vedno opravljajo svoje redne dolžnosti. Opravlja jih tudi Melania Trump, ki je še prva dama ZDA.

Tako je v okviru svojih dobrodelnih akcij obiskala otroško bolnišnico v Washingtonu, kjer je hudo bolnim otrokom brala božične pravljice, tako kot je to počela v minulih letih soprogovega mandata. Njena dobrodelnost pa je hitro padla v drugi plan, saj so se na družbenih omrežjih oblikovale skupine, ki so se spravile na Melaniino "napako", ko gre za nošenje zaščitne maske.

Melania je v bolnišnico sicer prišla z masko, a si jo je pred otroki snela, ko jim je brala pravljice. O tem je poročal CNN, novica pa se je bliskovito razširila še po drugih medijih. Na družbenih omrežjih se je razvila burna debata o tem, ali je prekršila strogo pravilo bolnišnice, ki določa, da se maska mora vedno nositi, ne glede na situacijo.

Številni so ob tem poudarjali, da ne podpirajo njenega dejanja in se jim je zdelo zelo neodgovorno, da si je pred malimi bolniki snela masko. Kmalu po plazu kritik na njen račun so se z razlago oglasili iz Bele hiše. V sporočilu medijem so pojasnili, da je njen obisk v bolnišnici potekal po vseh pravilih. Zapisali so, da nošenje maske ni obvezno, če se ohranja priporočena razdalja med osebami, enako velja med govorom, v tem primeru je šlo za branje pravljic. Poudarili so še, da je Melania ohranjala precej večjo razdaljo, kot je priporočena, medtem ko je brala najmlajšim pacientom in nikakor ni ogrožala njihovega zdravja.

Priporočamo