Melania Trump z izbrano dekoracijo praznično polepšala Belo hišo

Melania Trump z izbrano dekoracijo praznično polepšala Belo hišo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
27. 11. 2017

Ameriška prva dama Melania Trump je poskrbela za praznično okrasitev domovanja predsednika ZDA in njegove družine, Bele hiše. Z izbrano dekoracijo je počastila 200-letno tradicijo praznovanja božičnih praznikov.

Melania Trump je naročila okrasitev Bele hiše v skladu s tradicijami skozi čas. V vzhodnem krilu, ki je v pristojnosti prve dame, so postavili t. i. drevo družin zlatih zvezd, s katerim počastijo družine padlih vojakov, obiskovalci pa lahko na pripravljene tablice napišejo sporočila svojcem, ki služijo v tujini.

Božično drevo za družinsko večerjo bo v "sobi porcelana", v kateri je razstavljena posoda nekdanjega predsednika Ronalda Reagana, v knjižnici pa je knjiga božičnih zgodb, ki jo je na glas prebiral nekdanji predsednik Franklin Roosevelt. Podobno so okrašene tudi druge sobe in sobane Bele hiše, ki naj bi decembra sprejela 25.000 obiskovalcev,

Prva dama je na kratko sporočila, da se z predsednikom in sinom Barronom zelo veselijo prvega božiča v Beli hiši, ker so praznične tradicije zanje zelo pomembne. Upa, da bodo obiskovalci dobili občutek doma in vsem želi vesel božič ter praznično obdobje polno radosti.