Melania Trump zaradi šiva na plašču v središču pozornosti ameriških tviterašev

Melania Trump zaradi šiva na plašču v središču pozornosti ameriških tviterašev (foto: Profimedia) Profimedia
13. 9. 2019

Tokrat je vihar na Twitterju sprožila prva dama ZDA, Melania Trump, ki se je znašla v središču kritik zaradi šiva na njenem plašču, ki je nekatere tviteraše spomnil na nekaj drugega ...

Na uradnem Twitter profilu njenega soproga Donalda Trumpa se je 11. septembra namreč znašla fotografija, na kateri sta on in Melania posneta s hrbta. Ob tem je še zapisano: "Nikoli ne bomo pozabili." Seveda se stavek nanaša na 11. september 2001.

A pozornost tviterašev je pritegnil šiv na zadnjem delu Melaniinega plašča, katerega oblika je nekatere spomnila na obliko stolpnice, v katero se je zaletelo letalo.

"Kdo je ugotovil, da je ta šiv na plašču dobra zamisel?", se je na Twitterju spraševala glasbenica in aktivistka Holly Figueroa O'Reilly. To objavo so delili številni tviteraši, zbrala pa je tudi veliko všečkov.

Številni so se strinjali s Holly, a marsikdo je stopil Melanii v bran: "Saj ste povsem izgubili razum," "A bomo zdaj res kritizirali šiv na njenem plašču?", "Ljudje, pa kaj je z vami? Res pri tem ne vidim nobene težave," so se glasili nekateri od zapisov. Iz Bele hiše pa so sporočili, da se jim tovrstne obtožbe zdijo  - smešne.

Priporočamo