Melanija Knavs: “Nisem žena, ki nerga”

Melanija Knavs: “Nisem žena, ki nerga” (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
21. 1. 2016

Pisalo se je leto 1998, ko je preskočila iskrica med lepo Slovenko Melanijo Knavs in ameriškim nepremičninskim mogotcem Donaldom Trumpom. Veliko se je zgodilo v 18 letih, danes pa vstopamo v novo poglavje para, ki se spogleduje z možnostjo, da bi svoj luksuzni dom v središču New Yorka zamenjal za Belo hišo.

Zaljubljenca sta se poročila leta 2005 in leto dni pozneje dobila sina Barrona, ki ima po očetovi strani še dve polsestri in dva polbrata.
Čeprav ima v zadnjem času preveč zapolnjen urnik, se njena kozmetična linija in linija nakita odlično prodajata po vsem svetu.
Melanija Knavs: “Nisem žena, ki nerga”
“Odločila sem se, da se v politiko ne mešam, ker se z njo ukvarja moj mož. Zasebno me politične zadeve zelo zanima in vem vse, od A do Ž.”
Donald jr. (38), Ivanka (34), Eric (32) in Tiffany (22) se menda odlično razumejo z mačeho, ki pravi, da je predvsem njihova prijateljica.

Za Sevničanko Melanio Trump, ki zelo previdno in načrtno odgovarja novinarjem, večina pravi, da je izredno sramežljiva. Čeprav to trditev Melania zanika, se je v najnovejšem intervjuju za revijo Harpers Baazar, za katero v svojem domu ponosno pozira pred kuliso z ameriško zastavo, prav tako skromno razgovorila o svojem in Donaldovem življenju. Prek njenih izjav sicer dobimo jasen vtis o tem, kakšno dinamiko ima slavni par, saj Melania nenehno poudarja, da se z Donaldom ne trudita spreminjati drug drugega in kljub timskemu življenju ostajata povsem samostojna. "Odločila sem se, da se v politiko ne mešam, ker se z njo ukvarja moj mož. Zasebno me politične zadeve zelo zanimajo in vem vse, od A do Ž," pojasni Melania, ki pove še, da se je tako odločila tudi zato, ker je samosvoja. To pa je osebnostna lastnost, ki jo Donald pri ženi menda izredno ceni.

Melania je vsekakor vedno sledila svojim sanjam, ki so jo pripeljale v deželo, ki ji danes pravi dom. V Ameriki je poznana predvsem kot model, izjemna filantropistka in modna dama, ki je veliko zanimanja pokazala tudi za podjetništvo. Čeprav ima v zadnjem času preveč zapolnjen urnik, se njena kozmetična linija in linija nakita odlično prodajata po vsem svetu. Velika prioriteta pa je sin Barron, ki po pričevanju Melanie ni prikrajšan za mamo in očeta, saj se nenehno trudita, da bi z njim preživela večino časa. Za revijo Harpers Baazar je povedala tudi, da med zaposlenimi v njihovem domovanju ni varuške. "Imam kuharja in asistenta. To je to. Menim, da so ure, ki jih preživiš z otrokom, pomembne, četudi jih preživita sama v tišini med vožnjo z avtom," razkriva. Devetletnemu Barronu mama pomaga pri šolskih nalogah pri njej ljubih predmetih, kot sta znanost in matematika. Melania sina tudi sama pelje na športne aktivnosti, ki se ponavadi zvrstijo po koncu šolskega dne. Donald je menda še posebej navdušen nad sinovim športnim udejstvovanjem, saj pravi, da ima naraven talent za šport. "Barron je star devet let in potrebuje vsaj enega starša ob sebi. Kot veste, moj mož nenehno potuje," še pojasni Melania, ki Donalda nenehno spodbuja, da vsak prosti trenutek posveti sinu.

"Barron neizmerno uživa, ko je z očetom, saj je večino časa z menoj. Takrat ju pustim pri miru, ker želim, da sta sama. Skupaj gresta na večerje ali pa igrata golf, česar se Barron izjemno veseli," pove. Barron po mamini zaslugi govori slovensko, Melania pa je pravi poliglot, saj med drugim tekoče govori francosko in italijansko. "Donald govori angleško, in to je čisto v redu. Nisem žena, ki bi nergala in zahtevala, da se mož nauči tega ali onega," pojasni Melania, ki pa vsekakor rada poda svoje mnenje. "Včasih ga sprejme, spet drugič ne. Tudi sama se ne strinjam vedno z njim, kar je vsekakor dobro za zdravo razmerje. Nisem oseba, ki bi nenehno pritrjevala, saj ne glede na to, s kom si poročen, še vedno živiš svoje življenje. Moža ne želim spremeniti in tudi on ne želi spremeniti mene," pojasni Melania, ki se rada spominja obdobja, ko sta se z Donaldom spoznala in začela hoditi na zmenke. Prvič sta se spoznala leta 1998 na zabavi v sklopu tedna mode, ko je Melania štela še rosnih 28 let. Kar 24 let starejši in takrat pred kratkim ločeni Donald Trump je na zabavo sicer prišel v spremstvu dame, a to ga ni ustavilo, da bi Melanio prosil za telefonsko številko. "Želel je mojo telefonsko številko, ampak tam je bil na zmenku. Seveda mu je nisem želela dati in sem rekla, naj da on meni svojo. Zanimalo me je, ali mi bo dal poslovno številko, ker sem imela že pripravljen govor, da tega ne mislim sprejeti, a na moje začudenje mi je dal kar vse številke, na katerih je dosegljiv - domačo, številko posesti Mar-a-Lago, vse ..." pove Melania. Čez nekaj dni ga je res poklicala, ker je po njenih besedah "občutila njegovo neverjetno vitalnost" in bila "povsem omamljena z njegovo energijo". Na prvi zmenek sta se odpravila v newyorško restavracijo Moomba, kamor so v poznih 90. letih zahajali številni zvezdniki. "Te noči se spomnim, kot da bi se zgodila pred dvema mesecema," še pove Melania. Zaljubljenca sta se poročila leta 2005 in leto dni pozneje dobila sina Barrona, ki ima po očetovi strani še dve polsestri in dva polbrata. Donald jr. (38), Ivanka (34), Eric (32) in Tiffany (22) se menda odlično razumejo z mačeho, ki pravi, da je predvsem njihova prijateljica. "Odrasli so. Ne vidim se kot njihova mama, sem njihova prijateljica in tu sem, če me potrebujejo," pove Melania, ki pa se z nekdanjima Donaldovima ženama ne videva nikoli, saj sta po njenih besedah "del moževega preteklega življenja". Donald je vsekakor ponosen na svoj podmladek in tudi na to, kako dobro jih je vzgojil. "Pravim jim, nič drog, alkohola in cigaret," pojasni Donald, ki uporablja predvsem konservativne metode pri vzgoji.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story03/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 03/2015

Story 03/2015, od 14. 01. 2016