Nova biografija o Melanii Trump: Prva dama, ki noče biti rešena

Nova biografija o Melanii Trump: Prva dama, ki noče biti rešena (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
1. 8. 2020

Izšla je še ena od biografij o prvi dami Amerike, Melanii Trump, ki nosi naslov The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump. Oglasila se je tudi Bela hiša.

Nova biografija Melanie Trump, ki jo je napisala raziskovalna novinarka Washington Posta, Mary Jordan, je komaj izšla, a že se je oglasila Bela hiša. Melanijini predstavniki pravijo, da je v knjigi ogromno nepravilnosti in podatkov, ki jih avtorica ni preverila.

Še preden je knjiga prišla v knjigarne, je po vsem svetu izzvala veliko zanimanja. Na dan izida pa so v Washington Postu objavili odlomek, ki se jim je zdel zelo pomemben za širšo javnost. Gre za moment, ko je leta 2017 Donald Trump postal predsednik Amerike in se Melania ni želela takoj preseliti v Belo hišo. V knjigi nato avtorica piše, da je vlogo prve dame prevzela šele po tem, ko sta ponovno podpisala poročno pogodbo. Melania naj bi pametno izkoristila trenutek in s tem izposlovala boljše pogoje zase in svojega sina Barona. Njen cilj naj bi bil, da bi sin v prihodnosti imel enake pravice kot Trumpovi otroci iz prvega zakona z Ivano Trump. V knjigi je Melania prikazana kot veliko bolj nepopustljiva in ambiciozna, kot se zdi na prvi pogled.

Melania Trump

V knjigi je tudi prikazan odnos, ki ga ima Melania z najstarejšo hčerko svojega soproga, Ivanko Trump. Nadimki, ki naj bi si jih obe dajali za hrbtom, so baje vse prej kot laskavi. Melania naj bi Ivanko klicala Princesa. No, tudi Ivanka naj ji ne bi ostala dolžna in je soprogo svojega očeta poimenovala Portret. Govorila naj bi namreč ravno toliko kot slika na steni. Knjiga ima sicer 286 strani in opisuje Melanio od otroštva v Sloveniji pa vse do prihoda v Belo hišo. Prvo damo prikazuje drugačno, kot se kaže v javnosti. Po besedah avtorice naj bi bila osredotočena, nemilostna in ambiciozna. Očita ji tudi, da z vsako svojo novo fazo v življenju pušča prijatelje za sabo. Pravi, da ima Melania veliko skupnega s svojim soprogom, čeprav na prvi pogled to ni opaziti. A že del naslova knjige namiguje na Donalda Trumpa. Leta 1987 je namreč izdal baje enega največjih poslovnih bestselerjev The Art of the Deal. Napisal ga je skupaj z novinarko Tony Schwartz.

Za knjigo o Melanii je Mary Jordan govorila z več kot 120 osebami z vsega sveta. Tudi s samim Donaldom Trumpom in njenimi sošolkami. Govorila je tudi s kolegicami iz sveta moda, fotografi in guvernerjem New Jerseyja Chrisom Christiem. Posameznih sogovornikov sicer ne navaja poimensko, a vseeno je zaradi njih knjiga bolj verodostojna.

Pisateljica Jordanova v knjigi torej Melanio opiše vse prej kot žrtev, kakor jo številni želijo prikazati. Na veliko letakih, ki so jih na demonstracijah proti Trumpu nosili njegovi nasprotniki, je pisalo Free Melania. Jordanova pa trdi, da si Melania sploh ne želi biti svobodna. Označila jo je kot doslej edino prvo damo, ki ji angleščina ni materni jezik. Pravi, da je izjemno pametna in da dobro razume svojega Donalda. Melania naj bi bila tudi edina, katere reakcija Trumpu kaj pomeni.

“Naj se vam ne smilim, vse imam pod kontrolo (Don't feel sorry for me. I can handle everything)” je leta 2016 dejala Melanija Trump Andersonu Coopru, voditelju na CNN. To je bil prvi intervju po Trumpovi izjavi, da ima moški lahko katerokoli žensko, če jo dovolj močno zgrabi za njeno najbolj občutljivo točko.

Napisala: Sandra Bratuša/ Fotografije: Profimedia

Preberite še: Novi Audi A3 Sportback – avto, kjer občutite razliko

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story