Meryl Streep: Bo upodobila Hillary Clinton?

Meryl Streep: Bo upodobila  Hillary Clinton? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
8. 11. 2016

Simpatična hollywoodska zvezdnica Meryl Streep, ki nas je nekoč že navdušila v vlogi slovite političarke, je pred kratkim namignila, da ne izključuje možnosti, da bo nekega lepega dne na velikem platnu upodobila Hillary Clinton.

Sedeminšestdesetletna ameriška igralka in pevka Meryl Streep je leta 2011 v biografski drami Železna lady upodobila nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher in tako zelo navdušila, da je prejela oskarja. In to že tretjega v svoji bogati karieri. Prav zaradi tega se številnim povsem upravičeno poraja vprašanje, ali namerava na velikem platnu še kdaj upodobiti katero od slovitih političnih veljakinj. Med njimi je tudi 69-letna Hillary Clinton, ki z milijarderjem Donaldom Trumpom trenutno bije gorečo bitko za predsedniški stolček v Beli hiši in ki je že izrazila željo, da bi jo v morebitnem filmu o njenem življenju upodobila prav Meryl.

"Ko to slišim, sem zelo počaščena," je za filmsko revijo Variety o Hillaryjini želji dejala Meryl, ko je bila na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, in poudarila: "Toda na to vlogo moram še počakati. Vsi veliki dosežki so namreč še pred njo." Hollywoodska zvezdnica, ki ne skriva, da je goreča Hillaryjina podpornica, je še dodala, da – tako kot številni drugi Američani – že komaj čaka volitve: "Zaradi tega vsi nosimo veliko breme."

No, resnici na ljubo pa Meryl trenutno nima časa za razmišljanje o morebitnih novih vlogah, saj ima zelo veliko dela s promocijo svojega aktualnega filma, biografske komične drame Slavno neslavna Florence, ki je odprla omenjeni filmski festival v Tokiu. Film pripoveduje resnično zgodbo bogate dedinje Florence Foster Jenkins, ki je kljub obupno slabim pevskim sposobnostim odločna, da bo postala operna pevka. Meryl, ki v resničnem življenju odlično poje, je ta vloga predstavljala velik izziv.

"Na začetku sem se učila, kako dobro peti arije, v zadnjih dveh tednih pa smo to znanje povsem uničili," je v smehu pojasnila simpatična zvezdnica.

Tekst: Tim Jeras