Mia Farrow: Umrl že njen tretji otrok

Mia Farrow: Umrl že njen tretji otrok (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
17. 10. 2016

Najprej se je govorilo, da je 27-letni sin igralke Mie Farrow doživel hudo prometno nesrečo in pozneje umrl zaradi poškodb. No, preiskava je pokazala, da se je mladenič ustrelil.

Mia Farrow je Thaddeusa posvojila leta 1994 v Indiji. Deček je živel v sirotišnici v Kalkuti in bil zaradi otroške paralize priklenjen na invalidski voziček. A v Indiji prav nihče ni skrbel za malega dečka, ki se je moral dobesedno plaziti po tleh, če je hotel kam priti, drugi otroci pa so se iz njega le norčevali in vanj metali kamenje. Mia je menda takoj, ko je zagledala Thaddeusa, rekla, da je to njen sin. A fantek je bil tako poln besa, da je svojo novo mamo grizel in tepel, in zelo dolgo je potreboval, da je sploh sprejel njeno ljubezen.

Mia ga je nato naučila, da ni mogel zbirati, kako se bo rodil, a da lahko sam izbere, kako se bo obnašal. Potem se je deček vsega naučil – hoje z berglami, usvojil je vožnjo z invalidskim vozičkom ... Pozneje je za Vanity Fair povedal: "Na začetku je bilo malce strašljivo postati del življenja ljudi, ki so bili druge rase in jih zaradi tujega jezika sprva nisem razumel. Toda to, da so me imeli tako radi, je bilo zame nova izkušnja. Na začetku me je vse to kar prevzelo." Ko so praznovali božič, naj bi ga na družinskem praznovanju prešinilo, da se še nikoli ni zahvalil svoji novi mami. "Vem, da še nikoli nisem rekel 'hvala, mama', in prvič sem bil zmožen izraziti vsa čustva, ki jih prej nisem bil vajen čutiti," je še povedal leta 2013 v svojem edinem intervjuju. Thaddeus je imel zadnja leta tudi dekle, s katero je začel hoditi v cerkev, tako da je prebudil svojo duhovno plat, veliko pa je delal tudi kot prostovoljec.

Priporočamo