Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones: Večna ljubezen

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones: Večna ljubezen (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
10. 10. 2017

Ko sta se prvič videla, ji je rekel, da si želi biti oče njenih otrok. Decembra 2000 sta dahnila usodni da in skupaj sta še danes. Vmes pa so bili viharji ...

Spoznala sta se na filmskem festivalu v francoskem Deauvillu. Predstavil ju je stanovski kolega Danny De Vito. Bilo je avgusta 1998, naslednje leto sta postala par in še leto kasneje sta dahnila usodni da. Catherine Zeta-Jones (48) in Michael Douglas (73) sta tako poročena še danes, 17 let sreče in tudi viharjev ter dva otroka, najstniška hčerka Carys in sin Dylan. No, že na prvem srečanju je Michael Catherine dejal, da si želi postati oče njenih otrok. In tako se je tudi zgodilo. Zanimivo je, da imata oba na isti dan rojstni dan, in sicer 25. septembra.

A vsa ta leta pa jima ni bilo postlano le z rožicami. Pred sedmimi leti je namreč Michael zbolel z rakom na grlu, Catherine pa se je spopadala z bipolarno motnjo. Poleg tega so Michaelovega sina iz prvega zakona obsodili na pet let zapora, ker je razpečeval in užival kokain. Catherine pa je zasledovala umsko bolna Michaelova oboževalka.

Pojavile so se tudi govorice, da se par razhaja. A očitno je bilo vse privlečeno za lase, saj sta še vedno skupaj in delujeta složno. Mogoče je govorice sprožila Michaelova izjava, da je raka na grlu dobil, ker je oralno zadovoljeval dekle, ki je imela HPV (humani papiloma virus), ki jo imajo za spolno prenosljivo bolezen. Sicer je izjavo pozneje zanikal, a bilo je že prepozno. Res pa je, da je Michel veljal za velikega ženskarja. Tako velikega, da se je šel v nekem obdobju življenja zdravit od odvisnosti od seksa. Pretiraval je tudi z alkoholom in drogo.

Michaelov oče, legenda igralstva, Kirk Douglas ki ima danes častitljivih 100 let, je imel velik vpliv nanj, pa čeprav je mamo zapustil, ko je bilo dečku le sedem let. No, Michael se je pozneje zelo razumel z očimom Williamom Darrido, otrošvto pa je preživel na otočju Bermudi, od koder je tudi bila njegova mama. Od Kirka je nasledil ljubezen do igre in velik smisel za humor, svojo profesionalno pot pa je začrtal leta 1964, ko je vpisal študij drame na univerzi v Kaliforniji. Takrat se je ponovno bolj povezal z očetom, ki ga je zaposlil kot pomočnika režiserja. Če bi poslušali Kirka, sinu ne bi nikdar pustil igrati, ker se mu je zdel obupen, a na srečo so njegov igralski talent prepoznali drugi.

Sandra Bratuša