Michael Jackson: Propofol, ki ga ne bi smelo biti

Vir: Nova
3. 8. 2009

Natolcevanja in raziskave kažejo, da je Michaelu Jacksonu osebni zdravnik Conrad Murray tik pred smrtjo predpisal močan anestetik, da bi ta lahko lažje zaspal, in to mu je, žal, tudi uspelo.

 

Jackson je namreč zaspal za vedno. Iz policije v Los Angelesu so sporočili, da je Jackson redno jemal propofol, da bi lahko spal, kar se zdi relativno običajen postopek.

Toda propofol sploh ni zdravilo, ki bi lajšalo nespečnost. Čeprav toksikološke izvide še pričakujejo, preiskovalci domnevajo, da mu je ravno to povzročilo odpoved srca in Murray je avtomatično postal osumljenec. Policija je zato začela preiskovati Murrayjevo ordinacijo in skladišče v Houstonu, policija pa je navedla, da Murray sodeluje in ga ni označila za osumljenca.

Murrayjev odvetnik Edward Chernoff je povedal, da zdravnik »ni predpisal ali dal česa, kar bi moralo ubiti Michaela Jacksona«. Murray je Jacksonov osebni zdravnik postal maja in naj bi ga spremljal tudi v Londonu na nizu koncertov, ki bi se morali po načrtih začeti julija.