Tako je Michael svoji ženi uresničil mladostne sanje

Svoji Corinni je kupil ranč. (foto: revija Story) revija Story
Vir: Story
20. 1. 2014

Corinna Schumacher, žena večkratnega svetovnega prvaka formule 1, ki je v bolnišnici v Grenoblu trenutno še vedno v umetni komi, verjetno nikoli ne bo pozabila dne, ko ji je njen Michael uresničil dolgoletne sanje.

V bližini domovanja zakoncev Schumacher je Michael leta 2005 svoji Corinni kupil ranč in ga poimenoval CS Ranch. Od takrat pa do danes je tam zraslo mnogo poslopij.

Moderno opremljen ranč ima 26 boksov za konje, ob njem pa je veličastna jahalna dvorana, ena od najbolj modernih v Evropi. Menedžerka ranča je Corinna, skrbi za konje in jahalno šolo. Pred tremi leti so tam organizirali tudi evropsko prvenstvo v western jahanju. "To je potrditev našega trdega in dobrega dela v vseh teh letih, odkar imam ranč," je dejala Corinna.

CS Ranch

Corinna Schumacher je v zadnjih letih veliko vložila v razvoj konj in ljudi, ki delajo na ranču. Ima tudi profesionalno trenerko za 20 konj iz Avstralije. Krmo za konje pa vozijo iz Italije. Jahalna dvorana sprejme 1400 gledalcev, v njej pa so vse poti za konje iz gume, da jim ne bi drselo. "Skrbimo za dobro počutje konj," pravi Corinna, ki je tudi velika borka za pravice živali. Hkrati pa dodaja, da je Michael z rančem uresničil njene otroške sanje.

Nekaj časa je soprogi na ranču pomagal tudi Michael. "Corinna mi je vso kariero stala ob strani, zdaj ji lahko tudi sam vrnem," je dejal Michael, ki pa ji je pomagal do svoje vrnitve v tekmovalne vrste Formule 1 z ekipo Mercedes.

Mishael Schumacher

Čiščenje je nekakšna dresura pri western jahanju, ta pa je Corinni najljubša. Pri tem morajo na turnirjih loviti govedo in ga spravljati za ograde. Zvečer pa se vse skupaj nadaljuje s petjem in peko mesa ob tabornem ognju.

Leta 2012 naj bi Michael kupil ranč tudi v Teksasu, ki je velik 200 hektarjev. Na njem je konjušnica za 40 konj. Dirkač naj bi dejal, da bosta z ženo sicer še vedno živela v Švici, a vseeno nameravata nekaj časa preživeti tudi v Teksasu.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 03/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 03/2014

Story Story 03/2014, od 08. 01. 2014