Michaelu Douglasu je huda bolezen rešila zakon

8. 5. 2017 | Vir: Nova
Deli
Michaelu Douglasu je huda bolezen rešila zakon (foto: Profimedia)
Profimedia

Legendarni hollywoodski zvezdnik Michael Douglas je precej iskreno spregovoril o svojem zasebnem življenju in med drugim razkril, da mu je rak na grlu, s katerim se je bojeval, pomagal, da je končno dojel, katere stvari so zanj resnično pomembne.

Dvainsedemdesetletni ameriški igralec in filmski producent ter dobitnik dveh oskarjev Michael Douglas je pred kratkim razkril nekaj zanimivih in intimnih podrobnosti iz svoje zasebnosti. Med drugim je povsem iskreno povedal, da mu je bitka z rakom na grlu, za katerim je zbolel leta 2010 in ki ga je na srečo premagal, pomagala rešiti precej majav zakon z valižansko igralko Catherine Zeta-Jones.

Kot je pojasnil, ga je huda bolezen prisilila, da je nekoliko podrobneje proučil svoje življenje in dojel, katere stvari so zanj najpomembnejše. In to so soproga ter trije otroci!

Obdobje, ko je bil bitko z zahrbtno boleznijo, je bilo zanj še toliko težje zaradi najstarejšega sina Camerona in njegove odvisnosti od mamil. Številne težave so očeta in sina, ki je zaradi razpečevanja mamil pristal celo za rešetkami, nekoliko odtujile in ju oddaljile, pozneje pa se je na srečo vse obrnilo na bolje.

"Sem srečen in blagoslovljen, da imam tako čudovite otroke. Obožujem svojega najstarejšega sina Camerona, ki je zdaj star 38 let in preživlja težko življenjsko obdobje. Zavedam se, da je v veliki meri tudi moja krivda, da se je zgodilo to, kar se je. Zdaj piše knjigo o svojem življenju. Mislim, da mu bo to zelo pomagalo," je dejal filmski zvezdnik, ki je Cameronu, ki mu ga je leta 1978 povila njegova prva žena Diandra Luker in ki je avgusta lani po sedmih letih prišel iz zapora, pomagal na vse mogoče načine.

In to kljub temu da je bilo njegovo zdravje precej načeto. "Rak je bil v četrti fazi. Z ozdravitvijo sem dobil novo priložnost za to, da sem začel ceniti življenje. Vse to mi je ponudilo tudi priložnost, da sem več časa preživljal s soprogo in otroki. Ko vstopiš v sedemdeseta, se vse spremeni, dojameš, da je konec blizu, družina pa ti pri vsem tem vliva moč," je pojasnil Michael, ki ima s Catherine dva otroka, 16-letnega Dylana in Carys, ki bo 20. aprila dopolnila 14 let.

"Vsak zakon ima svoje težave. Če želiš, da uspe, in se potrudiš, se to tudi zgodi. S Catherine sva si zdaj bližje kot kdaj prej. Počutim se, kot bi bila oba 17-letnika," je zatrdil simpatični zvezdnik, ki je ob koncu še povedal, da ima zdaj veliko več časa za družino in da meni, da je danes veliko boljši oče in mož, kot je bil pred grozljivo diagnozo, ki mu je zagrenila življenje.

Tim Jeras

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel