Michelle Hunziker krivi sekto za ločitev od Erosa Ramazzottija

Michelle Hunziker krivi sekto za ločitev od Erosa Ramazzottija (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
25. 10. 2018

Nekdanja soproga Erosa Ramazzottija Michelle Hunziker je odkrito spregovorila o njunem propadlem zakonu. 

Za to naj bi bila kriva sekta, ki se ji je pridružila … 

Lepa švicarska televizijska voditeljica Michelle Hunziker (41 let) je bila velika ljubezen Erosa Ramazzottija (54 let). A žal njuna ljubezen ni zdržala. ''Sekta je uničila moj zakon. In predvsem njihova terapevtka, h kateri sem hodila. Njemu je bila takoj čudna in nekega dne me je preprosto postavil pred dejstvo – ali ona ali jaz,'' danes odkrito govori Michelle, ki je takrat izbrala sekto. Seveda zdaj na vse skupaj gleda s povsem drugačnimi očmi.

''Ko si v sekti, te vse bolj privezujejo nase in te stiskajo za vrat. Vse dokler ti povsem ne sperejo možganov,'' ima lepotica povsem drugačno mnenje kot takrat. Kar šest let je bila članica sekte Bojevniki svetlobe. Verjela je v njihove zgodbe o preteklih življenjih. Prepričali so jo, da je bila sestra Jezusa Kristusa, ki se je zaljubila v rimskega bojevnika in izdala brata, da bi s svojim izvoljencem odšla v Rim.

Rimljani niso želeli imeti veze z njo in je živela v bedi in siromaštvu. To je bila kazen za njeno izdajo. ''Ta sestra sem bila jaz, verjela sem, da sem bila to v prejšnjem življenju in da na svojem hrbtu nosim to krivico,'' pravi Michelle, ki je verjela tudi, da je bila soproga nekdanjega nemškega SS-ovca in da ni preprečila njegovih zločinov.

Ni smela seksati

V sekti so se vtaknili tudi v njeno prehrano, tako je zaradi njih postala veganka. Prepričevali so jo namreč, da je pica narejena iz demonskih sestavin. A tu je še več, zaradi sekte leta ni imela spolnih odnosov, saj je bil vedno nekdo poleg nje, da jo je nadziral. Kar štiri leta ni govorila s svojo mamo ali prijatelji. Najhuje pa je, da je razpadel njen zakon z Ramazzottijem, s katerim ima 21-letno hčerko Auroro.

''Z njim sem živela kot v pravljici. Eros je bil enkraten mož in zame je naredil prav vse. Veliko pa je bil na nastopih, jaz pa sem ostajala doma,'' danes gleda nazaj na njun odnos. In potem je spoznala prana terapevtko. Takrat je imela težave z izpadanjem las. Prana terapevti se med terapijo ne dotikajo človeka in samo mahajo z rokami. To naj bi počeli na poseben način in s tem odstranili negativne energije. S to terapevtko se je slišala po desetkrat na dan in prav v tistem času so ji lasje nehali izpadati. ''Bila je tako mila in lepa in vedno me je bila pripravljena poslušati,'' pravi Michelle.

In ko ji je rekla, naj neha kaditi, je to tudi storila. Ko je nekega dne prišla k terapevtki domov, je bilo tam 20 ljudi in ugotovila je, da terapevtka komunicira z mrtvimi. ''Govorila nam je, da smo izbranci in da imamo veliko srečo, da lahko rešimo svoje duše in da nam duše umrlih pošiljajo sporočila prek kanala.'' Terapevtka je Michelle tudi svetovala, naj se umakne od ljudi, ki jo imajo radi, ker bi ji lahko škodovali. Za Erosa je dejala, da je bil rimski vojskovalec, zaradi katerega je živela v bedi in siromaštvu.

In ker se je počutila osamljeno, je vse bolj padala pod vpliv sekte in terapevtke. V tistem času je bila že znana manekenka v Italiji, v Nemčiji pa je zaslovela kot voditeljica prve sezone šova Nemčija išče superzvezdo. ''Ko so se vse luči ugasnile, sem bila sama, doma ni bilo občinstva, ni bilo nikogar in bila sem ranljiva,'' pravi Michelle, ki je od leta 2014 poročena s Tomasom Trussardijem (35 let), lastnikom modne hiše Trussardi. Skupaj imata dve hčerki, triletno Celeste in štiriletno Sole.

Mlada in naivna

Michelle danes pravi, da je sekta živela od njenega denarja in da ji je terapevtka celo določila svojega sina za fanta. No, kljub temu jih ne namerava tožiti, saj so od vsega tega dogajanja minila že dolga leta. ''Ne morem nikogar tožiti. Tudi sama sem namreč odgovorna za vse, kar se je dogajalo, in sama sem se pridružila sekti. No, bila sem mlada in zelo naivna,'' pravi lepotica, ki leta 2006 ni več prenesla pritiska sekte in jo je zapustila. ''Takrat so mi govorili, da bom, če zapustim sekto, umrla, začeli so me kaznovati in me izolirali. Verjela sem jim, a mi je bilo vseeno. Želela sem biti samo s hčerko, pa tudi če pozneje umrem.''

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia