Michelle Obama si je drznila objeti kraljico Elizabeto, zdaj pa je razkrila kakšne besede ji je kraljica namenila

Michelle Obama si je drznila objeti kraljico Elizabeto, zdaj pa je razkrila kakšne besede ji je kraljica namenila (foto: Profimedia) Profimedia
6. 12. 2018

Na britanskem dvoru veljajo stroga kraljeva pravila, ki jih morajo vsi spoštovati, a ko je v palačo na obisk prišla Mihcelle Obama, je na presenečenje mnogih objela angleško kraljico.

Ko je nekdanji ameriški predsedniški par, Barack in Michelle Obama, leta 2009 obiskal britansko kraljico Elizabeto, se je o tem obisku govorilo še mesece.

Michelle je vse presenetila, ko je namesto, da bi se s kraljico rokovala, kraljico pozdravila z objemom. Ta poteza je številne precej navdušila, o njej pa se je še tedne dolgo razpravljalo.

Michelle je nedavno v Londonu za Daily Mail priznala, da je bila pred samim srečanjem s kraljico izjemno živčna in da ni vedela, kako se bo vse skupaj izteklo.

Kljub temu, da bi morala spoštovati strogi kraljevi protokol, ji je kraljica obisk močno olajšala. "Ves ta protokol in vsa ta pravila so se mi ves čas vrtela po glavi, da le ne bi padla po stopnicah in da se slučajno ne bi koga dotaknila in nato je prišla kraljica," je svojo pripoved začela Michelle.

"Ko je prišla mi je samo rekla "stopite naprej in se usedite kjer želite" in nato sem razmišljala, da mi protokol nalaga eno, kraljica pa mi govori povsem drugo in nato mi je na koncu dejala "vse to so samo neumnosti, samo stopi naprej" in bila sem precej presenečena," je dejala Michelle.

Michelle se je kasneje še srečala z angleško kraljico in vse kaže, da ji kraljica objemanja ni zamerila.